Όταν ο Δημήτρης Ιτούδης επεσήμανε πέρυσι πως ο Cory Higgins θα κάνει σπουδαία πράγματα στην επόμενη ομάδα του ήξερε πολύ καλά τι έλεγε, αφού φέτος ο Αμερικανός shooting guard πραγματοποιεί τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του φορώντας την φανέλα της Barcelona.

Μετά την κατάκτηση της EuroLeague και γνωρίζοντας πως αρκετοί από τους παίκτες του θα αποχωρούσαν στο τέλος της σεζόν, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά εκθειάζοντας τους. Όταν έφτασε στον Higgins στάθηκε στην βελτίωση που παρουσίασε χρόνο με το χρόνο αγωνιζόμενος στην CSKA και στην εμπειρία που απέκτησε από την τετραετή παραμονή του στην Μόσχα. Μάλιστα σαν να έβλεπε αρκετούς μήνες μπροστά είχε πει χαρακτηριστικά πως εκεί που θα πάει θα μας εκπλήξει με την απόδοση του.

Έτσι κι έγινε. Ο Higgins πρωταγωνιστεί στην πολύ καλή πορεία της ανανεωμένης και με εξαιρετικά υψηλές βλέψεις Barcelona, τόσο στην EuroLeague, όσο και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα. Μπορεί να μην είναι τέλειος σε κάθε παιχνίδι, αλλά τελευταία έχει ανοίξει πυρ για τα καλά και δεν λέει να σταματήσει, καθώς προέρχεται από μία ιδιαίτερα «καυτή» εβδομάδα.

Στην EuroLeague μέχρι στιγμής το πάει εναλλάξ. Μία εξαιρετική εμφάνιση του διαδέχεται πάντα μία κακή, αφού ξεκίνησε με 3 πόντους στο εκτός έδρας 74-64 επί της Efes, συνέχισε με 22 και 4/4 τρίποντα στη νίκη με 103-84 επί της Alba Berlin, έμεινε στους 5 πόντους στο 73-65 επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, φόρτωσε το καλάθι της Valencia με 20 πόντους ώστε η ομάδα του να επικρατήσει 83-77 και μετά τους 6 πόντους που είχε στην ήττα από την Armani στο Μιλάνο με 83-70 έκανε ρεκόρ καριέρας στην διοργάνωση.

Η Barcelona την περασμένη Παρασκευή (8 Νοεμβρίου) κέρδισε την Zalgiris στο Κάουνας 93-86 με τον Higgins να έχει 27 πόντους με 5/5 τρίποντα και να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής. Μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου είχε πετύχει μόλις τρεις πόντους με ένα τρίποντο και το σκορ ήταν ισόπαλο 47-47. Με 12 δικούς του πόντους και ένα απίθανο τρίποντο ακριβώς με τη λήξη του δεκαλέπτου οι Καταλανοί πήραν μια μικρή διαφορά (66-61) και με άλλους 12 πόντους στην 4η περίοδο φρόντισε να την διατηρήσουν μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Την Κυριακή (10 Νοεμβρίου) συνέχισε το ρεσιτάλ του στην ACB. Στις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις του ο Higgins είχε μέσο όρο 12 πόντους και συνολικά 2/15 τρίποντα, όμως απέναντι στην Betis πέτυχε 24 πόντους. Είχε 8/11 τρίποντα (σ.σ. ατομικό ρεκόρ), μοίρασε 5 ασίστ και οδήγησε την Barcelona σε εκτός έδρας νίκη με σκορ 100-95.

Με τη σεζόν να βρίσκεται ακόμα στην αρχή της βέβαια ίσως να μην έχουμε δει ακόμα τίποτα. Ο Higgins ενδέχεται να μας επιφυλάσσει εξίσου καλές ή και ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στην πορεία, αλλά το σίγουρο προς το παρόν είναι ένα. Η απόδοση του έχει αρχίσει να «εκτοξεύεται» και ο Δημήτρης Ιτούδης δικαιώνεται απόλυτα για τα όσα είπε γι’ αυτόν.