Οι Bucks και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αποτελούν πλέον την έκπληξη του NBA. Είναι η ομάδα του MVP, που πέρυσι είχε το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο και πλέον όλοι οι αντίπαλοι τους αντιμετωπίζουν αναλόγως. Τα πράγματα φέτος ζόρισαν, αλλά ο Γιάννης μέχρι στιγμής στέκεται και με το παραπάνω στο ύψος των περιστάσεων βγάζοντας το Milwaukee από την δύσκολη θέση.

Ο ισοπεδωτικός Αντετοκούνμπο και η «βροχή» τριπόντων από τους συμπαίκτες του την περασμένη σεζόν αιφνιδίασαν τους πάντες και σμπαράλιαζαν όλες τις άμυνες, που δεν καταλάβαιναν από που τους ερχόταν. Οι Bucks ακολουθούν ακριβώς την ίδια «συνταγή» μόνο που τώρα οι άλλες ομάδες είναι υποψιασμένες και έχουν πάρει τα μέτρα τους. Σε κάθε παιχνίδι ο Γιάννης φτύνει αίμα για να κάνει αυτά που κάνει. Πολλές βοήθειες κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, πολύ ξύλο και διάφορα άλλα «βρώμικα» κόλπα προκειμένου να του σπάσουν τον τσαμπουκά.

Βλέποντας τον να κάνει τουλάχιστον μια air ball βολή σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, να σκίζει την φανέλα του και να σπάει πράγματα πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια από τα νεύρα του, όπως στην πρόσφατη αναμέτρηση με τους Thunder, θα έλεγε κανείς πως όλα αυτά έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο. Παρόλα αυτά ο Αντετοκούνμπο δεν «μασάει» και πραγματοποιεί την μία εξαιρετική εμφάνιση πίσω από την άλλη, με τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει να κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά τα κατορθώματα του.

Μετά το κακό ξεκίνημα του κατά το οποίο είχε μέσο όρο 23.8 πόντους, 13.5 ριμπάουντ και 8 ασίστ (κι όμως σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν αυτή δεν ήταν μια καλή αρχή), την αποβολή του με έξι φάουλ στα δύο πρώτα παιχνίδια και την ήττα από τους Celtics, όπου «έφαγε» της χρονιάς του, οι Bucks στους τέσσερις πρώτους φετινούς αγώνες τους πέτυχαν μόνο δύο νίκες. Στο 116-105 στην Βοστώνη ο Αντετοκούνμπο εμπέδωσε για τα καλά πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Προκειμένου να τον κρατήσουν μακριά από το καλάθι τους οι Celtics τον ξάπλωσαν κάμποσες φορές στο παρκέ, του επέτρεψαν να σκοράρει μόνο 22 πόντους και τον έφτασαν σε σημείο που ένα ζευγάρι ελευθέρων βολών του δεν βρήκε καν το στεφάνι.

Ο Γιάννης όμως πήρε το «μήνυμα» και ανταποκρίθηκε αναλόγως. Στις επόμενες πέντε αναμετρήσεις είχε μέσο όρο 34.3 πόντους, 15 ριμπάουντ και 7.3 ασίστ με αποτέλεσμα η ομάδα του να κάνει ισάριθμες νίκες και ο ίδιος να αναδειχτεί παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή. Το Milwaukee συνέτριψε 123-91 τους Magic χάρη σε 29 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ από τα δικά του χέρια, κέρδισε τους Raptors 115-105 με τον Αντετοκούνμπο (36 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κοψίματα) να παίρνει προσωπικά την υπόθεση λόγω του αποκλεισμού στα playoffs της προηγούμενης σεζόν και ξεκίνησε την περιοδεία του στην Δύση διαλύοντας τους Timberwolves 134-106.

Η στατιστική του Γιάννη κατέγραψε 34 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ και στο πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν έως τώρα έκανε πάταγο. Οι Clippers μπορεί να μην χρησιμοποίησαν τον Kawhi Leonard, αλλά ο Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σαν να είχε απέναντι του τον MVP των περυσινών τελικών και οδήγησε την ομάδα του σε νίκη 129-125 με 38 πόντους (4/7 τρίποντα), 16 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κοψίματα και 2 κλεψίματα. Μάλιστα μετά την μέχρι στιγμής κορυφαία εμφάνιση του έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA που έχει τουλάχιστον 200 πόντους, 100 ριμπάουντ και 50 ασίστ στους πρώτους οκτώ αγώνες της χρονιάς.

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα ακόμα δύσκολο τεστ. Οι Bucks επισκέφτηκαν την Utah και οι Jazz, που δέχονται λιγότερους πόντους (97 ανά αγώνα) από κάθε άλλη ομάδα φέτος, περίμεναν τον Αντετοκούνμπο με άγριες διαθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν τον άφησαν να πετύχει ούτε ένα καλάθι και έτσι πήγε στα αποδυτήρια έχοντας βάλει μόλις δύο πόντους από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο όμως επέστρεψε δριμύτερος και πετυχαίνοντας 21 πόντους η ομάδα του βρέθηκε από το -20 (55-35) στο -7 (81-74). Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 30 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κοψίματα και 2 κλεψίματα, αλλά οι γηπεδούχοι επικράτησαν 103-100 χάρη σε τρίποντο του Bojan Bogdanovic.

Οι Thunder επίσης του έκαναν δύσκολη τη ζωή. Μετά τη λήξη της δεύτερης περιόδου ήταν μπροστά 56-50 και ο Γιάννης, που είχε γίνει έξαλλος από τη νέα air ball βολή (σ.σ. είχε κάνει μία και στον αγώνα με τους Jazz), ξέσπασε κλωτσώντας μια πινακίδα με το σήμα της Oklahoma όπως αποχωρούσε από το παρκέ. Αφού ηρέμησε κυριάρχησε πλήρως. Στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε 24 πόντους και η ολοκλήρωση της αναμέτρησης τον βρήκε να έχει 35 πόντους και 16 ριμπάουντ με τους Bucks να επικρατούν 121-119. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ζήτησε συγνώμη για το ξέσπασμα του και δεσμεύτηκε να πληρώσει για την πινακίδα που έσπασε.

Αυτή λοιπόν είναι η αγωνιστική καθημερινότητα του MVP του NBA. Από τον τρόπο και μόνο που τον αντιμετωπίζουν πλέον οι αντίπαλοι του, ο Αντετοκούνμπο φέτος καλείται να αποδείξει, τόσο με την συμπεριφορά του, όσο και με την απόδοση του, πως άξιζε το βραβείο που πήρε πέρυσι και παρότι προς το παρόν «κλωτσάει», τα καταφέρνει περίφημα.