Προκειμένου οι Philadelphia 76ers να μην αποκλειστούν με sweep από τους Boston Celtics, ο Brett Brown στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς αποφάσισε να… ανακατέψει την τράπουλα και έβγαλε άσο από το μανίκι του, που έκανε την διαφορά υπέρ της ομάδας του. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον T.J. McConnell ο οποίος μέχρι τώρα είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, αλλά εφόσον του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει περισσότερο από ποτέ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του.

Στα οκτώ προηγούμενα παιχνίδια των playoffs ο 26χρονος point guard έπαιζε κατά μέσο όρο 9.8 λεπτά, όμως ο προπονητής του μάλλον θυμήθηκε πως οι 76ers στην κανονική περίοδο κέρδισαν και τους εφτά αγώνες στους οποίους σκόραρε τουλάχιστον 15 πόντους. Έτσι τον άφησε στο παρκέ για 39 λεπτά και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του, καθώς τον είδε να σημειώνει 19 πόντους (ρεκόρ καριέρας) τους οποίους συνόδευσε με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο McConnell ξεκίνησε στην βασική πεντάδα στην postseason και εφόσον η επιλογή του Brown αποδείχτηκε επιτυχημένη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα τον εμπιστευτεί ξανά. Άλλωστε η Philadelphia εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και για να μην ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές της μετά τον πέμπτο αγώνα στην Βοστόνη, θα χρειαστεί όλη την βοήθεια που μπορεί να έχει.