Στα τέσσερα χρόνια που ο Kevin Love βρίσκεται στο Cleveland οι Cavaliers έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο την ευστοχία του στα τρίποντα, αλλά από ότι φαίνεται το μυστικό για να τον αξιοποιήσουν αποτελεσματικά ήταν άλλο. Να τον τροφοδοτούν οι συμπαίκτες του κάτω από το καλάθι.

Τις προηγούμενες σεζόν το πεδίο δράσης του 29χρονου power forward ήταν κυρίως πίσω από την γραμμή των 7.25 μέτρων, καθώς έπρεπε να υπάρχουν χώροι για τις ατομικές ενέργειες του LeBron James και του Kyrie Irving. Τα καλά του παιχνίδια τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα playoffs ήταν δυσανάλογα με τις ικανότητες του και έρχονταν συνήθως όταν έβαζε πολλά τρίποντα. Αυτό δεν άλλαξε ούτε φέτος παρά την αποχώρηση του Irving για τους Boston Celtics μέχρι που ο Tyrone Lue αποφάσισε πως δεν πάει άλλο.

Μπορεί ο James να κάνει υπεράνθρωπες εμφανίσεις στα playoffs, όμως ο προπονητής των Cavs γνώριζε καλά πως θα έπρεπε να βάλουν ένα χεράκι και οι υπόλοιποι παίκτες του, ώστε η ομάδα του να μπορέσει να διεκδικήσει πάλι το πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν έδωσε εντολή στον Love να σταματήσει να σουλατσάρει στην περιφέρεια και να πάρει θέση με πλάτη στο καλάθι, με αποτέλεσμα η απόδοση του να αυξηθεί κατακόρυφα στον δεύτερο γύρο κόντρα στους Toronto Raptors.

Στους οκτώ πρώτους αγώνες της postseason (εφτά με τους Indiana Pacers στον πρώτο γύρο και ένας με τους Raptors στον δεύτερο) είχε μέσο όρο μόλις 10.9 πόντους με 31.9% ευστοχία, ενώ είχε πετύχει όλους κι όλους 22 πόντους μέσα από το “ζωγραφιστό”. Στα τρία τελευταία παιχνίδια με το Toronto πάλι τα αντίστοιχα νούμερα του ήταν 25 πόντοι, ποσοστό ευστοχίας 54.2% και το πιο εντυπωσιακό όλων 40 πόντοι στην αντίπαλη ρακέτα.