Είναι γνωστό πως όταν ο Stephen Curry πάρει μπροστά μπορεί να γονατίσει την αντίπαλη άμυνα σε χρόνο dt. Αυτό ακριβώς έκανε κόντρα στους Houston Rockets στο τρίτο παιχνίδι των τελικών της Δύσης και έγινε ο παίκτης που έχει σκοράρει 35+ πόντους σε μίνιμουμ 35 λεπτά συμμετοχής περισσότερες φορές από κάθε άλλον στην ιστορία των playoffs.

Για την ακρίβεια ήταν ήδη, αφού μοιραζόταν την καλύτερη επίδοση με τον Shaquille O’Neal, αλλά η αναμέτρηση με τους Rockets ήταν η τέταρτη αυτού του είδους στην καριέρα του στην postseason. Ως συνήθως η “έκρηξη” του ήρθε στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Πέτυχε 18 πόντους με απόλυτη ευστοχία (5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και όταν ολοκληρώθηκε το κρεσέντο του, οι Golden State Warriors κέρδιζαν 84-56. Τελικά μετά από 34 λεπτά συμμετοχής πήγε οριστικά στον πάγκο, έχοντας συνεισφέρει 35 πόντους στην επικράτηση της ομάδας του με 126-85.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία των πρωταθλητών στα playoffs, η πιο βαριά ήττα σε αυτήν του Houston και ταυτόχρονα η καλύτερη δική του εμφάνιση στην φετινή postseason. Όπως είπαμε έχει κάνει άλλα τρία τέτοια παιχνίδια και το πρώτο ήταν επίσης απέναντι στους Rockets, πάλι για τους τελικούς της Δύσης πριν από τρία χρόνια. Στον τρίτο αγώνα εκείνης της σειράς είχε βάλει 40 πόντους με 7/9 τρίποντα σε 35 λεπτά και στο τρίτο δωδεκάλεπτο είχε σταματήσει στους 17. Οι Warriors είχαν πάρει διαφορά 31 πόντων (92-61) και είχαν κερδίσει 115-80.

Τα άλλα δύο ήταν πέρυσι. Στο τέταρτο παιχνίδι με τους Portland Trail Blazers για τον πρώτο γύρο, το κοντέρ του έγραψε 37 πόντους με 7/11 τρίποντα σε μόλις 30 λεπτά συμμετοχής. Τους 16 από αυτούς τους πέτυχε στην τρίτη περίοδο και έτσι το Golden State είχε μπει στην τέταρτη με +26 (106-80) για να επικρατήσει στην συνέχεια 128-103.

Με τον ίδιο τρόπο είχε κλείσει και τους τελικούς της Δύσης απέναντι στους San Antonio Spurs. Στον τέταρτο αγώνα είχε σκοράρει 36 πόντους σε 34 λεπτά και οι Warriors είχαν κερδίσει 129-115.