Αν υπάρχει μία λέξη με την οποία μπορεί να περιγράψει κανείς τα όσα έχουν πετύχει οι Golden State Warriors την τελευταία τετραετία, τότε αυτή είναι η ανιδιοτέλεια. Δεν έχει σημασία αν ο Stephen Curry έπρεπε να είναι ο MVP των φετινών τελικών αλλά το βραβείο κατέληξε στα χέρια του Kevin Durant. Αυτό που μετράει για όλους είναι πως πανηγύρισαν ξανά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το είπε άλλωστε και ο ίδιος ο Curry όταν του έγινε σχετική ερώτηση. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, όπως ο Klay Thompson δεν νοιάζεται που το όνομα του έρχεται πάντα τρίτο πίσω από αυτούς τους δύο ή και τέταρτο μετά από αυτό του Draymond Green όταν γίνεται λόγος για τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών και ο Durant δεν σκάει που δεν βάζει κάθε βράδυ 35 πόντους και έχει αυξημένες αμυντικές υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν ο Curry και ο Durant, που διεκδίκησαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των φετινών τελικών, εναλλάσσονταν στους ρόλους του Batman και του Robin, κάτι που αποτελεί μοναδική πολυτέλεια για την ομάδα τους. Στον τρίτο αγώνα με τους Cleveland Cavaliers ο πρώτος πήρε “φωτιά” και ευστόχησε σε εννιά τρίποντα σκοράροντας 33 πόντους, ενώ ο δεύτερος έβαλε 29 προσθέτοντας 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κοψίματα. Στον τρίτο πάλι διέλυσε μόνος του την αντίπαλη άμυνα με 43 πόντους (ρεκόρ καριέρας στα playoffs) έχοντας 6/9 τρίποντα, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Όσο για τον τέταρτο, ο Curry επανόρθωσε για την κακή παρουσία του στο προηγούμενο παιχνίδι, όπου είχε 10 πόντους με 1/10 τρίποντα, η οποία μάλλον του στέρησε το βραβείο του MVP της σειράς, πετυχαίνοντας 37 πόντους με 7/15 τρίποντα, ενώ ο Durant έκανε λίγο απ’ όλα. Έβαλε 20 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 10 ασίστ (το πρώτο triple-double της καριέρας του στην postseason) και έκανε 3 κλεψίματα.

Όχι βέβαια πως οι άλλοι δύο πήγαν πίσω. Ο Thompson πέτυχε 24 και 20 πόντους αντίστοιχα στα δύο πρώτα παιχνίδια, ο Green ως συνήθως έκανε τα πάντα στο παρκέ και φυσικά στις προηγούμενες φάσεις των playoffs όποτε είχε χρειαστεί είχαν πάρει αυτοί τον ρόλο του Batman. Εννοείται πως πέρασαν και από αυτόν του Robin, αλλά η ουσία, όπως είπε ο Green με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, είναι πως είτε έτσι είτε αλλιώς είναι ήδη τρεις φορές πρωταθλητές.