Δεν είναι ανάγκη να κρατάει πολύ τη μπάλα στα χέρια του. Η δουλειά του Klay Thompson είναι να την πάρει και να την στείλει απευθείας στο αντίπαλο καλάθι. Γι’ αυτό και στη νίκη των Warriors επί των Knicks με 122-95 σημείωσε 43 πόντους κάνοντας μόνο τέσσερις ντρίμπλες.

Ο Steve Kerr προσπαθεί να αξιοποιεί στο μέγιστο τις ικανότητες των παικτών του και για τον Thompson έχει σχεδιάσει μια σειρά συστημάτων που του δίνουν την δυνατότητα να σκοράρει ακουμπώντας τη μπάλα όσο χρειάζεται. Έτσι θα τον δούμε σπάνια να την βάζει στο παρκέ για αντιμετωπίσει ένας εναντίον εντός τον παίκτη που τον μαρκάρει.

Συνήθως θα «βγει» από κάποιο screen για να βρεθεί στην αγαπημένη του θέση (πλάγια δεξιά έξω από τη γραμμή του τριπόντου) και να σουτάρει για τρεις. Διαφορετικά θα «κόψει» προς το καλάθι ώστε να πάρει πάσα και να τελειώσει τη φάση. Όταν δε κάποιος από τους συμπαίκτες του τραβήξει επάνω του όλη την αντίπαλη άμυνα, περιμένει «οπλισμένος» πίσω από τα 7.25 μέτρα για να εκτελέσει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Απέναντι στους Knicks λοιπόν τα παραπάνω έγιναν κάμποσες φορές, με αποτέλεσμα η στατιστική του να καταγράψει 43 πόντους με 7/16 τρίποντα. Μέχρι να ακουμπήσει τη μπάλα στο παρκέ για πρώτη φορά είχε φτάσει τους 21 πόντους, ενώ οι τέσσερις ντρίμπλες που έκανε ήταν μόνο και μόνο προκειμένου να σουτάρει υπό καλύτερες συνθήκες. Φυσικά σκόραρε και με τις τέσσερις προσπάθειες που πήρε μετά από ντρίμπλα.

Με αυτό τον τρόπο ο Thompson βγάζει το ψωμί του ακόμα και σε μία σεζόν όπου το ποσοστό ευστοχίας του στα τρίποντα είναι αισθητά πεσμένο. Πέρυσι σούταρε με 44% και φέτος μόλις με 35.6% (για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει λιγότερο από 40.1% στα τρίποντα). Βέβαια στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει πάρει τα πάνω του και από το 33.3% στα προηγούμενα 36 έχει ανέβει στο εξαιρετικά εντυπωσιακό 53.1%. Τα βάζει δεν τα βάζει πάντως, θα συνεχίσει να σουτάρει. Άλλωστε αυτό ξέρει να κάνει και συνήθως με μεγάλη επιτυχία. Απλά να εκτελεί.