Η εκπληκτική χρονιά του Mohamed Salah θα ήταν κρίμα να ολοκληρωθεί χωρίς να σπάσει το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στην Premier League σε μία σεζόν με 38 αγώνες αφού είχε φτάσει τόσο κοντά. Μπορεί να μεσολάβησαν δύο παιχνίδια χωρίς να σκοράρει από τότε που το ισοφάρισε αλλά το 32ο τέρμα του ήρθε την τελευταία αγωνιστική.

Ο Αιγύπτιος άνοιξε το σκορ για την Liverpool στο 4-0 επί της Brighton και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στα βιβλία με τα ρεκόρ της Premier League, καθώς ξεπέρασε τους Alan Shearer (Blackburn 1996), Cristiano Ronaldo (Manchester United 2008) και Luis Suarez (Liverpool 2014) που είχαν σταματήσει στα 31 γκολ. Βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε περισσότερους αγώνες (24) από κάθε άλλον παίκτη σε μία σεζόν και σκόραρε απέναντι σε 17 διαφορετικές ομάδες, ρεκόρ που πλέον μοιράζεται με τους Ian Wright (Arsenal 1997) και Robin van Persie (Arsenal 2012).

Πέτυχε πέντε γκολ κόντρα στην Watfrod (τα τέσσερα στο ίδιο παιχνίδι), από τρία απέναντι σε West Ham, Southampton, Tottenham και Leicester, παραβίασε δύο φορές την εστία της Bournemouth, της Arsenal και της Stoke City και από μία αυτήν της Brighton, της West Bromwich, της Crystal Palace, της Newcastle, της Huddersfield, της Manchester City, της Everton, της Chelsea και της Burnley. Οι μόνες που του ξέφυγαν ήταν η Manchester United και η Swansea.

Βέβαια εκτός από να βάζει γκολ δημιουργούσε κιόλας, αφού έδωσε 10 έτοιμα στους συμπαίκτες του. Συνολικά λοιπόν αναμίχθηκε στα 42 από τα 84 τέρματα που σημείωσε η ομάδα του, νούμερο που έχουν πιάσει μόλις άλλοι δύο παίκτες στην ιστορία της Premier League. Ο Thierry Henry (Arsenal) που το 2003 σκόραρε 24 φορές και “έφτιαξε” άλλα 20 γκολ (ρεκόρ) και ο Suarez όταν το 2014 συνόδευσε τα 31 τέρματα του με 12 ασίστ.