Πριν το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στους Boston Celtics και τους Cleveland Cavaliers για τους τελικούς της Ανατολής, ο Marcus Morris δήλωσε πως, πλην του Kawhi Leonard των San Antonio Spurs, είναι ο μόνος παίκτης στο NBA που μπορεί να σταματήσει τον LeBron James. Όταν ήρθε η ώρα να τον αντιμετωπίσει στο παρκέ έκανε τα λόγια του πράξη και τον ανάγκασε να πραγματοποιήσει την χειρότερη του εμφάνιση στα φετινά playoffs.

Ο “βασιλιάς” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους έχοντας 5/16 σουτ (έκανε και 7 λάθη) και στις 24 φάσεις που βρήκε απέναντι του τον forward των Celtics, πήρε μόλις έξι προσπάθειες από τις οποίες κατέληξαν στο καλάθι μόνο οι δύο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σκόραρε λιγότερους από 22 πόντους έως τώρα στην postseason και συνολικά η τέταρτη μέσα στης σεζόν που είχε κάτω από 16. Στις προηγούμενες τρεις στην κανονική περίοδο οι Cavs γνώρισαν βαριές ήττες με διαφορές 12, 28 και 32 πόντων, ενώ στη Βοστόνη έχασαν 108-83.

Αντίθετα ο Morris έκανε μία από τις καλύτερες του φετινές εμφανίσεις και με διαφορά την καλύτερη στα playoffs. Ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στην postseason με σκοπό να κάνει δύσκολη την ζωή στον James και διέπρεψε και επιθετικά. Σημείωσε 21 πόντους (ισοφάρισε την καλύτερη του επίδοση στα playoffs για φέτος) με 3/4 τρίποντα και μάζεψε 10 ριμπάουντ συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει το 1-0.