Η Manchester United κλέβει την παράσταση με τις μεταγραφικές κινήσεις που κάνει και μετά την ενίσχυση της επίθεσης της με την απόκτηση του Jadon Sancho από την Dortmund ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυτήν του Raphael Varane από την Real Madrid προκειμένου να ισχυροποιήσει και την άμυνα της.

Ο Ole Gunnar Solskjaer έχει θέσει τις βάσεις για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League και αφού στα δυόμιση χρόνια που κάθεται στον πάγκο των Red Devils δημιούργησε έναν κορμό παικτών πλέον προχωράει σε προσθήκες που θα τους ανεβάσουν επίπεδο. Προτεραιότητα του Νορβηγού τεχνικού ήταν η ανεύρεση ενός παίκτη στην επίθεση που θα αγωνίζεται στα πλάγια έχοντας την ικανότητα να δημιουργήσει (κυρίως), να σκοράρει ο ίδιος με προσωπικές ενέργειες και να διαθέτει την προοπτική να εξελιχτεί σε έναν από τους κορυφαίους στον κόσμο και αυτή ενός κεντρικού αμυντικού παγκόσμιας κλάσης που θα συμπληρώνει ιδανικά τον Harry Maguire. Έτσι αφού η United έδωσε 85 εκατομμύρια ευρώ για τον Sancho θα εκταμιεύσει άλλα 50 για χάρη του Varane.

Μέχρι στιγμής ο μεταγραφικός σχεδιασμός της μπορεί να χαρακτηριστεί άψογος από κάθε άποψη. Στην περίπτωση του Sancho πήρε έναν παίκτη με τον οποίο είχε συμφωνήσει από πέρυσι και δεν τον έφερε στο Old Trafford γιατί η Dortmund ζητούσε για την παραχώρηση του 120 εκατομμύρια ευρώ, οπότε περίμενε έναν χρόνο για να τον αγοράσει σαφώς πιο φθηνά. Ο Varane πάλι κοστίζει πολύ περισσότερο από το ποσό που θα δώσει και υπό άλλες συνθήκες η Real δεν υπήρχε περίπτωση να τον πουλήσει, ειδικά από την στιγμή που έχασε τον Sergio Ramos που πήγε στην Paris Saint-Germain. Το συμβόλαιο του 28χρονου Γάλλου όμως θα έληγε το καλοκαίρι του 2022, οπότε εφόσον ενημέρωσε την «βασίλισσα» πως δεν σκοπεύει να το ανανεώσει η United θα τον εντάξει στο δυναμικό της σε τιμή ευκαιρίας.

Μετά από μία δεκαετία στην Μαδρίτη ο Varane επιθυμούσε να αλλάξει παραστάσεις και να αναζητήσει νέες προκλήσεις στην καριέρα του. Είχε αποκτηθεί στα 18 του από την Lens έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ έπειτα από υπόδειξη του Zinedine Zidane που το τότε προπονούσε την δεύτερη ομάδα της Real και αργότερα υπό την καθοδήγηση του έγινε αυτό για το οποίο ο Zizou είχε προειδοποιήσει τους ανθρώπους της. Ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον πλανήτη και ένας από τους καλύτερους της ιστορίας της. Την βοήθησε να κατακτήσει τέσσερις φορές το Champions League (2014, 2016, 2017, 2018), να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της τρία ακόμα πρωταθλήματα (2012, 2017, 2020), ένα Copa del Rey (2014), τρία Supercopa (2012, 2017, 2020), άλλα τόσα UEFA Supercup (2014, 2016, 2017) και τέσσερα Club World Cup (2014, 2016, 2017, 2018) κάνοντας 360 εμφανίσεις (17 γκολ) με την φανέλα της σε όλες τις διοργανώσεις.

Λόγω της τεράστιας προσφοράς του λοιπόν ο Florentino Perez σεβάστηκε την επιθυμία του και έκλεισε την συμφωνία με την United στην οποία οι ετήσιες οικονομικές αποδοχές του Varane θα διπλασιαστούν. Επιπλέον ήταν η ομάδα στην οποία ήθελε να παίξει κάποια στιγμή και αυτή είναι η καταλληλότερη. Πάει στην Premier League στην καλύτερη δυνατή ηλικία (το συμβόλαιο που θα υπογράψει με την United θα έχει πενταετή διάρκεια) έχοντας κατακτήσει τα πάντα (μην ξεχνάτε πως από το 2018 είναι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Γαλλία) για να ηγηθεί με την εμπειρία που κουβαλάει από όλες αυτές τις επιτυχίες ενός συνόλου που «διψάει» για τίτλους και θα του δώσει αυτό ακριβώς που ζητούσε. Να γνωρίσει νέα ήθη και ποδοσφαιρικά έθιμα.

Αφού ολοκληρωθεί το δικό του ζήτημα η United θα έχει καλύψει τα νώτα της και θα στρέψει την προσοχή της στην μεσαία γραμμή. Ο Paul Pogba βρίσκεται υπό παραχώρηση, καθώς στο τέλος της νέας σεζόν μένει ελεύθερος. Οι Red Devils δεν σκοπεύουν να τον χάσουν χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα και αν οι διαπραγματεύσεις τους με την Paris Saint-Germain τελεσφορήσουν θα τον στείλουν σούμπιτο στο Παρίσι και θα κινήσουν τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του.