Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς όλων των εποχών, αλλά έχει μια κακή συνήθεια. Ο Sergio Ramos αρέσκεται στο να παίζει «βρώμικα» και έτσι είναι κάτοχος πάμπολλων ρεκόρ που αφορούν τις κάρτες και κυρίως τις κόκκινες.

Μετά την αποβολή του στην αναμέτρηση της Real Madrid με την Girona την προηγούμενη εβδομάδα, ο αρχηγός της «βασίλισσας» έγινε ο παίκτης που έχει αντικρίσει τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στα πέντε μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) φτάνοντας τις 20. Μέχρι πρότινος μοιραζόταν το ρεκόρ με τον παλαίμαχο Γάλλο αμυντικό, Cyril Rool, ο οποίος είχε αποβληθεί 19 φορές κατά την διάρκεια της καριέρας του στην Ligue 1.

Έτσι ο Ramos διεύρυνε κι άλλο τα ρεκόρ του για τις περισσότερες κόκκινες κάρτες στην ιστορία της La Liga και της Real Madrid. Το πρώτο το κατέχει από την περασμένη σεζόν όταν αποβλήθηκε στο 0-0 με την Athletic Bilbao στις 2 Δεκεμβρίου του 2017 και το δεύτερο από τις 25 Ιανουαρίου του 2012 αντικρίζοντας δύο κίτρινες στο 2-2 με την Barcelona για τα ημιτελικά του Copa del Rey. Πλέον έχει φτάσει τις 25 αποβολές (20 στην La Liga, 3 στο Champions League, 2 στο Copa del Rey) ως παίκτης της Real και έχει αφήσει πίσω του για τα καλά τον Fernando Hierro με 12.

Στα περίπου 14 χρόνια που βρίσκεται στο «Santiago Bernabeu» έχει ολοκληρώσει μόλις μία σεζόν (2014/15) χωρίς να πάρει κόκκινη κάρτα. Φέτος πάλι βρισκόταν σε καλό δρόμο, αφού μέχρι να αποβληθεί στην εντός έδρας ήττα από την Girona με 2-1 είχε συμπληρώσει ημερολογιακά παραπάνω από έναν χρόνο χωρίς κόκκινη. Παραδόξως δεν έχει αποβληθεί ποτέ σε αγώνα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, αλλά ούτε όσο αγωνιζόταν στην Sevilla.

Βέβαια με τις οκτώ κίτρινες κάρτες που πήρε όσο φορούσε την φανέλα της έκανε την αρχή για ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς από πέρυσι είναι ο παίκτης που έχει αντικρίσει τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στην ιστορία της La Liga. Έχει πάρει άλλες 138 με την Real και έτσι πλέον έχει φτάσει τις 146. Κατά τα άλλα ο Ramos είναι ο παίκτης με τις πιο πολλές κάρτες στην ιστορία της Real (226), του Ισπανικού Πρωταθλήματος (166), του Champions League (39) και της εθνικής Ισπανίας (21).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι ο παίκτης που έχει αποβληθεί τις πιο πολλές φορές (5) στα ντέρμπι της Real με την Barcelona και αυτός που έχει πάρει τις περισσότερες κάρτες (22). Μάλιστα η πρόσφατη αποβολή του συσχετίζεται με τον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό για το Copa del Rey στις 27 Φεβρουαρίου και με την επικείμενη αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα στις 2 Μαρτίου.

Με την πρώτη κίτρινη που πήρε απέναντι στην Girona ο Ramos έφτασε τις πέντε και θα έχανε ούτως ή άλλως το παιχνίδι της Κυριακής (24/2) με την Levante λόγω τιμωρίας. Εφόσον αποβλήθηκε όμως χρεώθηκε με κόκκινη και έτσι σε περίπτωση που δεχτεί κίτρινη στο Copa del Rey απέναντι στην Barcelona θα χάσει το ντέρμπι του πρωταθλήματος που ακολουθεί, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου εάν προκριθεί η ομάδα του καθώς θα έχει συμπληρώσει τρεις κίτρινες στην διοργάνωση.