Ο Rajon Rondo έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του στα playoffs και φροντίζει να “ταΐζει” ακατάπαυστα τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του, με αποτέλεσμα οι New Orleans Pelicans να δείχνουν ικανοί να κοιτάξουν στα μάτια τους πρωταθλητές Golden State Warriors.

Στο τρίτο παιχνίδι με την παρέα του Stephen Curry ξεπέρασε τον εαυτό του και με τις 21 ασίστ που μοίρασε έκανε προσωπικό ρεκόρ στην postseason (στην κανονική περίοδο είχε πετύχει ρεκόρ καριέρας με τις 25 που έδωσε απέναντι στους Brooklyn Nets στις 27 Δεκεμβρίου). Έτσι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των playoffs με περισσότερες από 20 ασίστ σε δύο παιχνίδια κάτι που είχαν κάνει μόνο ο Magic Johnson (10 αγώνες με 20+ ασίστ στα playoffs) και ο John Stockton (έχει μοιράσει παραπάνω από 20 ασίστ τέσσερις φορές στην postseason).

Φυσικά ήταν ο τελευταίος παίκτης που είχε πιάσει αυτό το νούμερο, αφού στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των Boston Celtics με τους New York Knicks για τον πρώτο γύρο το 2011 είχε σταματήσει στις 20. Τότε είχε μαζέψει και 11 ριμπάουντ και έτσι με τα 10 που πήρε τώρα κόντρα στους Warriors έγινε ο δεύτερος μόλις παίκτης με τουλάχιστον 20 ασίστ και 10 ριμπάουντ σε δύο αγώνες της postseason. Ο μόνος που τα είχε καταφέρει μέχρι πρότινος ήταν ο Magic Johnson, που το 1984 είχε 21 ασίστ και 11 ριμπάουντ στον τρίτο αγώνα των τελικών ανάμεσα στους Los Angeles Lakers και τους Celtics και το 1991 πάλι στους τελικούς, όταν στο πέμπτο παιχνίδι με τους Chicago Bulls η στατιστική του κατέγραψε 20 ασίστ και 11 ριμπάουντ.

Βέβαια ο Rondo είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό τον τομέα και στα προηγούμενα παιχνίδια των Pelicans. Στο 4-0 επί των Portland Trail Blazers στον πρώτο γύρο είχε κατά σειρά 17, 9, 11 και 16 ασίστ, ενώ στους δύο πρώτους αγώνες με το Golden State μοίρασε 11 και 12 αντίστοιχα. Κάπως έτσι έχει αυξήσει τον μέσο όρο του (13.9) σχεδόν κατά πέντε ασίστ σε σχέση με την κανονική περίοδο την οποία ολοκλήρωσε με 8.2 ανά αγώνα και όσο ο Anthony Davis οι υπόλοιποι συμπαίκτες του εξακολουθούν να αξιοποιούν την δημιουργικότητα του η Νέα Ορλεάνη λογικά θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή των πρωταθλητών.