Απίθανο συμβάν εκτυλίχτηκε στην αναμέτρηση με την οποία έγινε η επανεκκίνηση της Premier League μετά την τρίμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς το goal line technology δεν ειδοποίησε τον διαιτητή για το πεντακάθαρο γκολ που σημειώθηκε.

Στο 42ο λεπτό ο Oliver Norwood της Sheffield United βλέποντας τον τερματοφύλακα της Aston Villa, Orjan Nyland, εκτός θέσης αντί να κάνει σέντρα επιχείρησε να τον νικήσει με απευθείας κτύπημα φάουλ και τα κατάφερε. Ο Νορβηγός goalkeeper αιφνιδιάστηκε και παρότι έπιασε τη μπάλα μπήκε μαζί της στα δίχτυα, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Βλέπετε το ρολόι του διαιτητή του αγώνα, Michael Oliver, δεν χτύπησε ποτέ κάτι που σήμαινε πως το goal line technology δεν είχε εντοπίσει πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή του τέρματος.

Οι παίκτες της Sheffield διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν την παρέμβαση του VAR, όμως εφόσον δεν έγινε ποτέ το δίκιο τους δεν το βρήκαν. Η αναμέτρηση έληξε χωρίς τέρματα και μετά την ολοκλήρωση της ο προπονητής της Sheffield, Chris Wilder, δήλωσε πως δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση φιάσκο, αφού ο διαιτητής στο ημίχρονο του είπε πως είδε ότι ήταν γκολ αλλά από τη στιγμή που δεν έλαβε ειδοποίηση από το goal line technology αποφάσισε να μην το μετρήσει.

Από το τηλεοπτικό ριπλέι φάνηκε πεντακάθαρα πως δεν χρειαζόταν καν η σύμφωνη γνώμη της τεχνολογίας για να κατακυρωθεί το γκολ και έτσι η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το goal line technology απολογήθηκε και εξήγησε τι συνέβη, αναφέροντας με επίσημη τοποθέτηση της πως: «Οι εφτά κάμερες του συστήματος που βρίσκονταν γύρω από το τέρμα παρεμποδίστηκαν από τον τερματοφύλακα, τον αμυνόμενο παίκτη (Keinan Davis) και το δοκάρι. Στα εννιά χιλιάδες παιχνίδια που έχει χρησιμοποιηθεί το goal line technology δεν υπήρξε ποτέ ξανά τόσο κακή ορατότητα σε αντίστοιχο συμβάν. Το σύστημα δοκιμάστηκε πριν το παιχνίδι και λειτουργούσε στην εντέλεια κάτι που ίσχυε και κατά την διάρκεια του. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από την Premier League, την Sheffield United και τους τηλεθεατές της αναμέτρησης».

Αν πάρει κανείς στα σοβαρά αυτή την αιτιολογία μπορεί να πει πως το ποδόσφαιρο ξεγέλασε την τεχνολογία. Επειδή όμως περισσότερο μοιάζει με παρά πολύ φθηνή δικαιολογία, μάλλον την τεχνολογία την είχε πάρει ο «ύπνος» σε αυτή τη φάση.