Όποια ομάδα θέλει να ανέβει κατηγορία στην Αγγλία τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί στον Neil Warnock. Ο 69χρονος τεχνικός είναι ειδικός στις ανόδους, καθώς πλέον πανηγυρίζει την όγδοη της καριέρας του, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά άλλος προπονητής στα αγγλικά γήπεδα (άφησε πίσω του τον Dave Bassett και τον Graham Taylor που έχουν από εφτά).

Το 1987 ανέβασε την Scarborough στην 4η κατηγορία, το 1990 την Notts County στην δεύτερη και την επόμενη χρονιά στην πρώτη (οι σημερινές Championship και Premier League αντίστοιχα), το 1995 την Huddersfield στην Championship, την σεζόν που ακολούθησε την Plymouth στην 3η κατηγορία, το 2006 την Sheffield United στην Premier League, το 2011 την QPR και τώρα ήταν η σειρά της Cardiff.

Έτσι έγινε ο μόνος προπονητής που έχει ανεβάσει τέσσερις ομάδες στην μεγαλύτερη κατηγορία της Αγγλίας και όπως δήλωσε μετά την ισοπαλία (0-0) με την Reading, χάρη στην οποία οι “bluebirds” εξασφάλισαν την δεύτερη θέση της Championship που οδηγεί αυτόματα στην Premier League, η φετινή άνοδος αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της καριέρας του.