Χάρη στο γκολ του Rolando τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της παράτασης στον δεύτερο ημιτελικό με την Salzburg η Marseille κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Europa League και θα είναι η πρώτη φιναλίστ που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στην χώρα της, καθώς η αναμέτρηση της με την Atletico Madrid θα διεξαχθεί στις 16 Μάιου στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Parc Olympique Lyonnais που είναι η έδρα της Lyon.

Από το 1998 και μετά όταν για πρώτη φορά ο νικητής της διοργάνωσης κρίθηκε σε ένα παιχνίδι και όχι σε διπλούς αγώνες, όπως γινόταν από το 1972 μέχρι το 1997, δεν είχε προκύψει ποτέ μέχρι τώρα κάποια από τις δύο φιναλίστ να προέρχεται από την χώρα που φιλοξενούσε τον τελικό. Η πρώτη λοιπόν είναι η πλέον επάξια εκπρόσωπος της Γαλλίας στις ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η Marseille είναι η μόνη γαλλική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League (1993) και έχει εκπροσωπήσει την χώρα της στους περισσότερους ευρωπαϊκούς τελικούς, καθώς αυτός θα είναι ο 5ος στην ιστορία της και ο 3ος της στο Europa League (είχε παίξει στον τελικό του Champions League και το 1991). Βέβαια αυτή τη φορά ελπίζει να είναι πιο τυχερή και να μπορέσει να πάρει το τρόπαιο, αφού το 1999 είχε ηττηθεί 3-0 από την Parma στο Luzhniki Stadium στη Μόσχα και το 2004 είχε χάσει 2-1 από την Valencia στο Ullevi της Σουηδίας.