Της κακομοίρας έγινε στην αναμέτρηση της Nice με την Marseille για την 3η αγωνιστική του Γαλλικού Πρωταθλήματος, καθώς οι φανατικοί οπαδοί της πρώτης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν ξύλο με τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Η ατμόσφαιρα στο Allianz Riviera ήταν ηλεκτρισμένη από την αρχή και στο δεύτερο ημίχρονο που η Marseille έκανε επίθεση στην εστία πίσω από την οποία βρισκόταν η εξέδρα των φανατικών φιλάθλων της Nice έγινε ανυπόφορη για τους παίκτες της. Σε κάθε κόρνερ τα μπουκάλια έπεφταν βροχή και στο 74′ ο Dimitri Payet έχασε την ψυχραιμία του όταν χτυπήθηκε από ένα στον σβέρκο. Έγινε έξαλλος και το πέταξε πίσω προκαλώντας την έντονη αντίδραση του εξαγριωμένου πλήθους που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να τον προπηλακίσει.

Οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον υπερασπιστούν και η κατάσταση από την μια στιγμή στην άλλη ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Προκλήθηκε γενικότερη σύρραξη στην οποία πήραν μέρος και οι παίκτες της Nice που προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί και τελικά να μην συνεχιστεί ποτέ. Οι παίκτες της Marseille πήγαν στα αποδυτήρια χτυπημένοι από τα επεισόδια που έγιναν και αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο γήπεδο όταν ο διαιτητής διέταξε την επανέναρξη του παιχνιδιού. Έτσι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ήταν πίσω στο σκορ 1-0 από το τέρμα που είχε σημειώσει ο Kasper Dolberg στο 49′ ηττήθηκαν στα χαρτιά με 3-0.