Πέρυσι οι Cleveland Cavaliers προσπάθησαν να ανταλλάξουν τον Kevin Love, αλλά τους έμεινε αμανάτι, αφού καμία ομάδα δεν ήθελε να φορτωθεί τα περίπου 73 εκατομμύρια δολάρια που ήταν να πάρει μέχρι το 2020. Φέτος πάλι ήθελαν να τον κρατήσουν με νύχια και με δόντια και γι’ αυτό του έδωσαν τετραετή επέκταση συμβολαίου έναντι 120 εκατομμυρίων. Αυτό ήταν το πλάνο τους σε περίπτωση που ο LeBron James θα τους εγκατέλειπε για δεύτερη φορά. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν όπως έκαναν το 2010 και έτσι αποφάσισαν να κρατήσουν πάση θυσία τον 29χρονο power forward δίνοντας του την ευκαιρία να γίνει το νέο πρόσωπο της ομάδας και να «αναγεννηθεί» ως ηγέτης της.

Το 2014 ο Love πήγε στο Cleveland ως ο καλύτερος power forward του NBA, καθώς προερχόταν από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του κατά την οποία είχε μέσο όρο 26.1 πόντους και 12.5 ριμπάουντ με την φανέλα των Minnesota Timberwolves. Στην τετραετία που ακολούθησε όμως ήταν σκιά του εαυτού του. Με τους Cavaliers τα νούμερα του μειώθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα να περάσουν δύο σεζόν μέχρι να γίνει ξανά All Star, ενώ στα playoffs πλην ελαχίστων αναλαμπών τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα. Μάλιστα η συνεισφορά του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016 ήταν μηδαμινή. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά υπήρχαν και οι τραυματισμοί. Το 2015 έχασε τους τελικούς με τους Golden State Warriors λόγω εξάρθρωσης ώμου, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν απουσίασε από 22 και 23 παιχνίδια αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά οι Cavs πριν από τρία χρόνια που ήταν ελεύθερος του είχαν δώσει πενταετή συμφωνία με συνολικές αποδοχές 113 εκατομμύρια δολάρια. Ανά περιόδους δεχόταν σκληρή κριτική από τον LeBron James και άλλους συμπαίκτες του για την φυσική του κατάσταση, ενώ αμφισβητήθηκε έντονα και η ετοιμότητα του να αντεπεξέλθει σε συνθήκες πρωταθλητισμού με τον ίδιο να παραδέχεται πως δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να διαχειριστεί τις υψηλές απαιτήσεις που υπήρχαν. Όπως ήταν αναμενόμενο δύσκολα θα βρισκόταν ομάδα που θα ήθελε να παραχωρήσει τον σούπερ σταρ της (πέρυσι οι Cavaliers είχαν επιχειρήσει να αποκτήσουν τον Paul George και τον Jimmy Buttler προσφέροντας ως βασικό αντάλλαγμα τον Love) για να πάρει έναν παίκτη που βρίσκεται σε καθοδική πορεία, πλησιάζει τα 30 και κουβαλάει μαζί του ένα βαρύ συμβόλαιο.

Από εδώ και πέρα όμως ο Love έχει να αντιμετωπίσει με διαφορετική κατάσταση. Στο Cleveland θα είναι ευχαριστημένοι εάν απλά μπουν στα playoffs τη νέα σεζόν. Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο χωρίς τον James, αλλά στην Ανατολή τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που όλα μπορεί να συμβούν. Αν λοιπόν θυμηθεί τον παλιό καλό εαυτό του και καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην postseason θα είναι μια επιτυχία που θα την πιστωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άλλωστε καλύτερη ευκαιρία για να αποδείξει πως η μπογιά του περνάει ακόμα δύσκολα θα βρει.