Το παιχνίδι των Golden State Warriors μπορεί να βασίζεται στην κυκλοφορία της μπάλας αλλά όταν το απαιτούν οι συνθήκες, αυτή μένει στα χέρια του Kevin Durant ο οποίος αποτελεί το απόλυτο miss match σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Οι Houston Rockets τους δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην κανονική περίοδο και έδειξαν πως μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια κερδίζοντας τις δύο από τις τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις, οπότε ο Steve Kerr ήξερε πως εν όψει των τελικών της Δύσης θα έπρεπε να αλλάξει κάποια πράγματα. Έτσι λοιπόν παρουσίασε μία πεντάδα στην οποία ο Durant ήταν ο ψηλότερος παίκτης, κάτι που αποδείχτηκε “κλειδί” για την επικράτηση των πρωταθλητών στον πρώτο αγώνα της σειράς.

Εφόσον δεν υπήρχε αντίπαλος στα μέτρα του, σκόραρε 37 πόντους οι 27 εκ των οποίων προήλθαν από φάσεις που έπαιξε ένας εναντίον ενός. Ο P.J. Tucker ήταν αυτός που τον είχε υπό την επίβλεψη του την περισσότερη ώρα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν είναι 10 εκατοστά πιο κοντός (1.96 μέτρα) και έτσι κάθε φορά ο Durant τον έπαιζε με πλάτη, με αποτέλεσμα να πετύχει 13 πόντους απέναντι του.

Ο επόμενος που δοκίμασε την τύχη του ήταν ο James Harden (1.96 μέτρα). Μάταια όμως, καθώς είτε τον πήγαινε κι αυτόν κοντά στο καλάθι είτε σούταρε από πάνω του βάζοντας του εφτά. Ακολούθησαν ο Clint Capela (2.08 μέτρα) και ο Nene Hilario (2.11 μέτρα) μετά από αλλαγές μαρκαρισμάτων, αλλά ως πιο βαριοί και σαφώς πιο αργοί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα και δέχτηκαν από δύο πόντους, ενώ ο Gerald Green (2.01 μέτρα) προσπάθησε σε μία φάση να τον εμποδίσει να σουτάρει για τρεις αλλά δεν τα κατάφερε.

Στα προηγούμενα 10 παιχνίδια των playoffs ο Durant είχε σημειώσει συνολικά 38 πόντους από isolation και όλοι μαζί οι συμπαίκτες του 20 (σε αυτό τον αγώνα έβαλαν εφτά). Αντίθετα οι Rockets τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στην postseason έχουν σκοράρει τους περισσότερους πόντους στο ένας εναντίον ενός γιατί έχουν τον βασιλιά του isolation που δεν είναι άλλος από τον James Harden (φανταστείτε πως στην regular season έβαλε 877 πόντους αφήνοντας δεύτερο σε αυτή την κατηγορία τον LeBron James, που έπαιξε σε 10 αγώνες παραπάνω, με 500).

Με άλλα λόγια οι Warriors τους κέρδισαν παίζοντας το παιχνίδι τους με τον παίκτη που δημιουργούσε miss match όποιον και αν είχε απέναντι του.