Καλύτερο ντεμπούτο από αυτό του Hannes Halldorsson και του Kasper Schmeichel σε World Cup δύσκολα μπορεί να φανταστεί ένας τερματοφύλακας. Ο goalkeeper της Ισλανδίας και αυτός της Δανίας έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην διοργάνωση και με τις αποκρούσεις τους φρόντισαν ώστε οι ομάδες τους να πάρουν θετικά αποτελέσματα.

Ο 34χρονος Halldorsson μπορεί να δέχτηκε γκολ από τον Sergio Aguero στην αναμέτρηση με την Αργεντινή, αλλά εφόσον η Ισλανδία ισοφάρισε άμεσα έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και κράτησε το 1-1. Έκανε έξι επεμβάσεις και πάνω απ’ όλα απέκρουσε το πέναλτι του Lionel Messi στο δεύτερο ημίχρονο χαρίζοντας στην ομάδα του τον πρώτο βαθμό της ιστορίας της στο World Cup. Ούτε ο ίδιος δεν θα σκηνοθετούσε έτσι το ντεμπούτο του στην διοργάνωση (σ.σ. μέχρι πριν μερικά χρόνια το βασικό του επάγγελμα ήταν αυτό του σκηνοθέτη), αν και όπως είπε μετά το παιχνίδι ήταν καλά “διαβασμένος”, καθώς είχε δει πολλά βίντεο με τις εκτελέσεις του Αργεντινού από τα 11 βήματα.

Λίγες ώρες μετά ήταν η σειρά του Schmeichel να κατεβάσει τα ρολά της εστίας του. Το Περού δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Δανία (επικράτησε 1-0), αλλά ο 31χρονος τερματοφύλακας της Leicester ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Έκανε κι αυτός έξι εντυπωσιακές αποκρούσεις και θύμισε σε όλους τον πατέρα του που είναι ο μόνος τερματοφύλακας της Δανίας με περισσότερες επεμβάσεις σε αγώνα για το World Cup (είχε κάνει εννιά απέναντι στην Γαλλία το 1998). Επίσης ο Peter Schmeichel κατείχε το ρεκόρ για τα περισσότερα λεπτά (475) χωρίς να δεχτεί γκολ κάτω από τα δοκάρια της Δανίας από το 1995, όμως είδε τον γιο του να φτάνει τα 495 (έχει κρατήσει το μηδέν στα πέντε τελευταία παιχνίδια της Δανίας) και να τον ξεπερνάει.