Την πλέον απροσδόκητη εξέλιξη είχε ο προημιτελικός του Euro Under-17 ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ιρλανδία, καθώς ο τερματοφύλακας της δεύτερης αποβλήθηκε κατά την διάρκεια της διαδικασίας των πέναλτι.

Ο Jimmy Corcoran απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Daishawn Redan όμως ο Τσέχος διαιτητής, Zbynek Proske, του έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε γιατί δεν έμεινε στην γραμμή του. Η απόφαση του προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Ιρλανδών, αφού αντί το σκορ να παραμείνει στο 4-4 και η διαδικασία να συνεχιστεί, ο αρχηγός των Ολλανδών επανέλαβε την εκτέλεση έχοντας απέναντι του τον αμυντικό Oisin McEntee και τους έστειλε στα ημιτελικά.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο Proske ήδη είχε κάνει δύο φορές παρατήρηση γι’ αυτό το λόγο στον τερματοφύλακα της Ολλανδίας, Joey Koorevaar (είχε αποκρούσει με τον ίδιο τρόπο το πρώτο πέναλτι της Ιρλανδίας), κάτι που έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών της Ιρλανδίας, Martin O’Neill, κατέβηκε από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο για να του ζητήσει το λόγο.