Η προβληματική τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά συνεργασία του Carmelo Anthony με τους Thunder σύντομα θα ολοκληρωθεί, αφού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να “χωρίσουν” χωρίς όμως να ζημιωθεί κάποια από τις δύο. Ο Melo έχει εξασφαλίσει τα 28 εκατομμύρια δολάρια του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου του και η Oklahoma αποδεσμεύοντας τον, θα διαγράψει αυτόματα από τις οικονομικές της υποχρεώσεις για την επόμενη σεζόν 107 εκατομμύρια.

Ο 34χρονος forward δεν ενεργοποίησε την οψιόν που υπήρχε στην συμφωνία που είχε υπογράψει με τους New York Knicks το 2014 ώστε να μείνει ελεύθερος, ενώ οι Thunder ανανέωσαν τα συμβόλαια των Paul George (137 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια) και Jerami Grant (27 εκατομμύρια για τρία χρόνια) προσθέτοντας τα σε αυτά των Russell Westrbook (θα πάρει 205 εκατομμύρια για την επόμενη πενταετία), Steven Adams (πρέπει να πληρωθεί 78 εκατομμύρια για τα επόμενα τρία χρόνια) και Andre Roberson (έχει να πάρει ακόμα 21 εκατομμύρια για τις δύο επόμενες σεζόν). Έτσι το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν σε μισθούς παικτών και φόρο πολυτελείας θα έφτανε τα 310 εκατομμύρια δολάρια και θα ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του NBA.

Εφόσον λοιπόν ο Anthony δεν τους έκανε την χάρη να φύγει από μόνος του, κάλεσαν αμέσως τους εκπροσώπους του για να βρουν έναν τρόπο να απαλλαγούν από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Αυτό θα γίνει είτε μέσω ανταλλαγής με κάποια άλλη ομάδα είτε εξαγοράζοντας το, κάτι που θα τους επιτρέψει να τον αποπληρώσουν σε βάθος τριετίας. Το “διαζύγιο” αποτελεί την καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές και από αγωνιστικής άποψης πάντως, αφού τα χνώτα τους αποδείχτηκε πως δεν ταιριάζουν.

Η επιθυμία του παίκτη πέρυσι ήταν να πάει στους Houston Rockets και η απόκτηση του ήταν κυρίως κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου η Oklahoma να πείσει τον Westbrook να υπογράψει επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2023. Από την στιγμή που είχε προηγηθεί αυτή του George ο Anthony αναμενόταν να γίνει ο έκτος παίκτης των Thunder, αλλά δεν δέχτηκε να έρχεται από τον πάγκο. Ξεκίνησε την σεζόν σκοράροντας πάνω από 20 πόντους στα πρώτα έξι παιχνίδια, όμως ήταν φανερό πως δεν είχε χημεία με τους άλλους δύο All Star συμπαίκτες του. Στην επίθεση μία μπάλα δεν έφτανε και για τους τρεις, ενώ στην άμυνα ο Melo υστερούσε σημαντικά παίζοντας ως power forward. Μοιραία όσο περνούσε ο καιρός ο ρόλος του περιοριζόταν όλο και περισσότερο φτάνοντας σε σημείο να γίνει ξένο σώμα για την υπόλοιπη ομάδα.

Τώρα θα έχει την ευκαιρία να πάει εκεί που θέλει. Οι Rockets και οι Lakers φέρονται ως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και να του προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για να αποδώσει. Στο Houston τον περιμένει ένα φύσει επιθετικό σύστημα που καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του και στο Los Angeles το φιλαράκι του ο LeBron James για να παίξουν παρέα σε μια νεανική ομάδα που το μόνο που θα του ζητάει θα είναι να σκοράρει.