Αυτά δεν γίνονται θα σκεφτεί κάποιος. Κι όμως στην εκτός έδρας ήττα της Real Madrid από την Sevilla με 3-2 ο Sergio Ramos, αφού έχασε πέναλτι, έβαλε αυτογκόλ και στην συνέχεια σκόραρε από την άσπρη βούλα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην La Liga προτού ο αρχηγός της “βασίλισσας” πρωταγωνιστήσει σε αυτή την ανεπανάληπτη συγκυρία.

Με την ομάδα του να βρίσκεται πίσω 2-0 από το πρώτο ημίχρονο, στο 58′ εν τη απουσία του τραυματία Cristiano Ronaldo κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Lucas Vazquez από τον Franco Vazquez, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Περίπου μισή ώρα αργότερα πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Francisco Casilla. Στο 84′ λοιπόν έκανε τάκλιν έξω από την μικρή περιοχή για να κόψει την σέντρα του Gabriel Mercado και στάθηκε άτυχος, καθώς παρότι βρήκε την μπάλα αυτή χτύπησε στο απέναντι δοκάρι και κατέληξε στο τέρμα της Real. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο αυτογκόλ της καριέρας του στο ισπανικό πρωτάθλημα και όπως και το πρώτο ήρθε απέναντι στην Sevilla.

Η δύσκολη βραδιά του 32χρονου κεντρικού αμυντικού ολοκληρώθηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν βρέθηκε ξανά απέναντι από τον David Soria. Λίγο πριν, ο Mercado είχε ανατρέψει τον Theo Hernandez και ο Ramos ανέλαβε να εκτελέσει και το δεύτερο πέναλτι της Real. Σημάδεψε σωστά αυτή τη φορά και σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, αφού δεν υπήρχε χρόνος ούτε για ισοφάριση ούτε για να κάνει ο ίδιος κάτι ακόμα πιο… κουφό.