Ο Luka Doncic πήγε να κάνει ζημιά στους Warriors, όμως βρήκε τον μάστορα του, αφού ο Stephen Curry σκόραρε 48 πόντους με 11/19 τρίποντα και τους οδήγησε σε νίκη (119-114) επί των Mavericks.

Οι πρωταθλητές ταλαιπωρήθηκαν ουκ ολίγες φορές από τον Σλοβένο rookie, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους με 5/10 τρίποντα, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Ακόμα και οι καλύτεροι τους παίκτες έπεσαν θύματα των μαγικών κινήσεων του. Ειδικά ο Klay Thompson, που σε ορισμένες φάσεις έψαχνε να τον βρει. Ο Kevin Durant πάλι, πήρε μια γερή γεύση από το περίφημο step back τρίποντο που πλέον αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Doncic.

Οι Αμερικάνοι λένε πως δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς και δεν έχουν άδικο. Ο KD δοκίμασε και δέχτηκε ένα buzzer beater μέσα στα μούτρα. Ο Curry αντίθετα έδειξε πως δεν καταλαβαίνει από Luka magic. Αυτά που κάνει ο νεαρός guard του Dallas, αυτός τα έχει «σπουδάσει» και μετά από τόσα χρόνια τα έχει τελειοποιήσει. Γι’ αυτό πέτυχε τους 16 από τους 25 πόντους της ομάδας του στο πρώτο δωδεκάλεπτο και εφόσον έβλεπε πως τα πράγματα ολοένα και ζορίζουν, συνέχισε να «πυροβολεί» ακατάπαυστα.

Παρά το κρεσέντο του, το Golden State βρέθηκε να χάνει 113-108 στα τελευταία λεπτά. Αφού ο Durant με τον Thompson το έφεραν στο -1 (113-112), ανέλαβε αυτός να ολοκληρώσει το come back. Έκανε ένα έξυπνο φάουλ στον Doncic ο οποίος ευστόχησε μόνο στη μία βολή και έτσι αμέσως μετά, μπόρεσε να ισοφαρίσει 114-114. Ο Σλοβένος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και επιχείρησε να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με τρίποντο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Στριφογύρισε πάνω στο καλάθι, όμως δεν μπήκε μέσα. Ο Curry από την άλλη ήξερε καλά πως να την στείλει συστημένη στον προορισμό της. Με 42.7 δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, έβαλε ένα ακόμα τρίποντο και έκανε το σκορ 117-114 υπέρ των Warriors δίνοντας τους ουσιαστικά τη νίκη.

Ταυτόχρονα έδειξε στον Doncic πως γίνεται σωστά η δουλειά. Άλλωστε μπορεί κανείς να πει πως κατά κάποιο τρόπο ο Σλοβένος ακολουθεί τα βήματα του. Πλέον μετράει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με περισσότερους από 25 πόντους και ο τελευταίος rookie που είχε τέτοιο σερί ήταν ο Curry το 2010 με πέντε αγώνες στη σειρά.