Αυτός που έμπαινε στο γήπεδο την τελευταία διετία δεν ήταν ο πραγματικός Paul Pogba. Νωθρός και χωρίς καμία διάθεση να βοηθήσει την Manchester United από την οποία έψαχνε τρόπο να φύγει δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που το καλοκαίρι του 2016 είχε μετακομίσει από την Juventus στο Old Trafford έναντι 105 εκατομμυρίων ευρώ, όμως φέτος κάτι φαίνεται πως έχει αλλάξει.

Ο 28χρονος Γάλλος δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου. Μην ξεχνάτε πως στα 19 του δεν είχε διστάσει να αφήσει την United επειδή δεν έπαιζε για να πάει στο Τορίνο και να την κάνει να τραβάει τα μαλλιά της σε σημείο που τον πήρε πίσω πραγματοποιώντας την τότε ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Η επιστροφή του στα αγγλικά γήπεδα όμως δεν ήταν αυτή που είχε φανταστεί. Η ομάδα που βρήκε δεν είχε καμία σχέση με αυτήν που θυμόταν κι ενώ πίστευε πως γύρισε για να γίνει ο ηγέτης της ο Jose Mourinho που επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο Πορτογάλος θέλει τα πράγματα να γίνονται με τον δικό του τρόπο και ζήτησε από τον Pogba πολύ τρέξιμο και συνεχή μαρκαρίσματα στην μεσαία γραμμή στερώντας του την επιθετική ελευθερία μέσω της οποίας είχε εξελιχτεί σε έναν από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο.

Καθότι ολίγον τι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας όπως είπαμε ο Γάλλος «κλώτσησε» και τρωγόταν καθημερινά με τον Special One ο οποίος του αφαίρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού το οποίο του είχε δώσει ο ίδιος με σκοπό να του αποδείξει πως ήταν και δική του επιθυμία να γίνει ο ηγέτης της United. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Pogba δεν ήταν κακός, αλλά δεν απέδιδε στον βαθμό που το έκανε στην Juventus με την φανέλα της οποίας κατέκτησε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα συνεισφέροντας με 5 γκολ σε αυτό του 2013, με 7 και 11 ασίστ σε αυτό του 2014, είχε 8 γκολ και 7 ασίστ το 2015 και αποχαιρέτησε την Serie A το 2016 με 8 γκολ και 10 ασίστ. Με τον Mourinho στον πάγκο πάλι είχε 5 γκολ και 5 ασίστ στην Premier League το 2017 και 6 γκολ και 10 ασίστ το 2018 χωρίς όμως να κάνει ουσιαστική διαφορά για την ομάδα του.

Όταν όμως ο Πορτογάλος απολύθηκε ο Γάλλος άλλαξε πρόσωπο. Δυστυχώς για την United το κακό ήταν πως η κορυφαία σεζόν του στο Old Trafford (13 γκολ και 9 ασίστ το 2019) συνδυάστηκε με την 6η θέση της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα ο Pogba ήταν ωσεί παρών. Μάλιστα το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς είχε δηλώσει πως ήταν η ώρα να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η Real Madrid πρόσφερε 30 εκατομμύρια ευρώ και τον James Rodriguez ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του, αλλά η United δεν ενέδωσε. Το αποτέλεσμα ήταν το 2020 να κάνει μόλις 16 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (1 γκολ, 5 ασίστ) λόγω τραυματισμού και στην πραγματικότητα να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας έως ότου ικανοποιηθεί το αίτημα του για μεταγραφή.

Παρότι με την συμπεριφορά του επεδίωξε να αναγκάσει την United να μην τον υπολογίζει και να τον δώσει ο Ole Gunnar Solskjaer δεν σταμάτησε ούτε για μια στιγμή να προσπαθεί να τον εντάξει στο αγωνιστικό του πλάνο πιστεύοντας πως εάν έδειχνε τον πραγματικό του εαυτό θα βοηθούσε τους Red Devils να ανέβουν επίπεδο. Έτσι αν και ο ατζέντης του, Mino Raiola, άνοιξε πόλεμο δημοσίως με τον Νορβηγό τεχνικό λέγοντας πως εφόσον δεν ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει είναι καλύτερα να τον αφήσει να φύγει αυτός απαντούσε πως η κατάσταση με τον Pogba είναι υπό έλεγχο και όταν έρθει η ώρα θα φανεί και στο γήπεδο. Κατά την περασμένη σεζόν λοιπόν έστω και αν δεν ήταν πρόθυμος να παίξει όπως μπορεί αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια, σκόραρε τρεις φορές και έφτιαξε 5 τέρματα για τους συμπαίκτες του.

Ακόμα και αν η εικόνα που παρουσίαζε δεν ήταν η επιθυμητή η United του έκανε πρόταση ανανέωσης ύστερα από προτροπή του Solskjaer ο οποίος δήλωνε σίγουρος πως ο Pogba θα μείνει στο Old Trafford και μετά την λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο του 2022. Μάλιστα ζήτησε από την διοίκηση της να μην εμπλακεί καν σε διαπραγματεύσεις με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για την απόκτηση του. Ο Γάλλος είπε «όχι» στην επέκταση της συμφωνίας τους και θεώρησε ότι το γεγονός θα λειτουργήσει ως μέτρο πίεσης για την παραχώρηση του προκειμένου οι Red Devils να μην τον χάσουν του χρόνου ως ελεύθερο. Τελικά καμία ομάδα δεν έκανε κρούση στην United για να τον πάρει και έτσι η νέα σεζόν τον βρήκε στο Old Trafford εντελώς αλλαγμένο.

Παίζει γεμάτος όρεξη, τρέχει πάνω κάτω όλη την ώρα, μαρκάρει ασταμάτητα, διατηρεί έναν πιο ανασταλτικό ρόλο και στην επίθεση ο Solskjaer κατάφερε να τον καλουπώσει. Έχει όση ελευθερία κινήσεων χρειάζεται βάσει του τρόπου που αγωνίζεται η United και έχει γίνει ο κύριος δημιουργός της. Μόνο την πρώτη αγωνιστική έφτιαξε 4 γκολ και από τα δικά του πόδια έχουν ξεκινήσει τα εφτά από τα 11 τέρματα της ομάδας του έως τώρα. Στο 5-1 επί της Leeds για την πρεμιέρα τροφοδότησε με πανέμορφες μπαλιές δύο φορές τον Bruno Fernandes και από μία τους Mason Greenwood και Fred. Στο εκτός έδρας 1-1 με την Southampton έφτιαξε το γκολ της ισοφάρισης για τον Greenwood με μια πανέξυπνη πάσα ύστερα από άψογη προσωπική ενέργεια και συνδυασμό με τον Fernades και συνέχισε το ρεσιτάλ του στο πρόσφατο 4-1 απέναντι στη Newcastle.

Ύστερα από τα δύο γκολ του Cristiano Ronaldo ανέλαβε δράση και έστρωσε τη μπάλα στον Fernades για το 3-1, ενώ έκανε φινάλε φέρνοντας με μαγική κίνηση τον Jese Lingard σε θέση βολής. Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές (το μόνο παιχνίδι που δεν έχει δημιουργήσει έστω ένα γκολ έως τώρα είναι το εκτός έδρας 1-0 επί των Wolves) κανείς άλλος δεν είχε ποτέ περισσότερες ασίστ από τον Pogba από καταβολής Premier League. Με τις 7 που έχει δώσει βρίσκεται καθ’ οδόν για το ρεκόρ στην συγκεκριμένη κατηγορία, αφού έχε διανύσει ήδη το 1/3 του δρόμου. Για να το σπάσει χρειάζεται συνολικά 21, καθώς προς το παρόν το μοιράζονται ο Thierry Henry (Arsenal 2003) με τον Kevin De Bruyne (Manchester City 2020) που σταμάτησαν στις 20. Όσο για παίκτη της United κανένας ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις 16 του Eric Cantona από το 1993.

Ο Pogba λοιπόν αποφάσισε να ξαναπαίξει επιτέλους το ποδόσφαιρο που μπορεί και κλέβει την παράσταση για πρώτη φορά στην 6η του σεζόν στην United. Οι κακές γλώσσες λένε πως αποδίδει σύμφωνα με τις ικανότητες του ώστε να μπορέσει να βρει καινούργια ομάδα επειδή καμία δεν ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι για την περίπτωση του, αλλά ο αγγλικός Τύπος δίνει άλλη εξήγηση. Τα «φρέσκα» ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Γάλλος άλλαξε γνώμη και είναι έτοιμος να ανανεώσει το συμβόλαιο του γιατί πείστηκε από τις μεταγραφές των Ronaldo, Raphael Varane και Jadon Sancho πως οι Red Devils έχουν υψηλές βλέψεις όπως και ο ίδιος και εφόσον μοιάζουν απόλυτα ικανοί να διεκδικήσουν τίτλους δεν έχει πλέον κανέναν λόγο για να θέλει να φύγει.