Ο D’Angelo Russell διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχει βάλει μετά από αρκετά χρόνια ξανά σε «τροχιά» playoffs τους Nets και διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την πρώτη του παρουσία στο All Star Game.

Οι εμφανίσεις του 23χρονου guard, αποτελούν έναν από τους κυριότερους λόγους που αυτή τη στιγμή το Brooklyn βρίσκεται στην έκτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 24-23. Μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη είχε πετύχει μόνο οκτώ νίκες σε 26 αγώνες, αλλά από εκεί και πέρα η εικόνα του βελτιώθηκε αισθητά, όπως και η απόδοση του Russell.

Τα σκαμπανεβάσματα της τον συνόδευαν από την πρώτη κιόλας μέρα του στο NBA. Οι Lakers τον είχαν επιλέξει στο νούμερο δύο στο draft του 2015, όμως, μόλις μετά από δύο χρόνια, αποφάσισαν πως δεν μπορούν να στηριχτούν επάνω του. Η πρώτη του σεζόν στους Nets δεν ήταν διαφορετική. Μία πάνω, μία κάτω με την διαφορά πως υπήρχαν καλύτερες συνθήκες για να ξεδιπλώσει τις ικανότητες του στο παρκέ.

Στο Los Angeles είχαν σαν στόχο να κάνουν ξανά πρωταθλητισμό, ενώ στο Brooklyn ξεκινούσαν από το μηδέν. Πλέον λοιπόν κάτι έχει αλλάξει για τον Russell. Οι καλές βραδιές του είναι σαφώς περισσότερες και ακόμα καλύτερες από ότι συνήθως, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του και να έχει μέσο όρο 19 πόντους και 6.4 ασίστ.

Τελευταία μάλιστα έχει πραγματοποιήσει δύο από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του. Προ ημερών οδήγησε τους Nets σε νίκη επί των Celtics με 109-102 έχοντας 34 πόντους (7/13 τρίποντα), 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο είχε πάρει «φωτιά». Έβαλε 18 πόντους και από εκεί που η ομάδα του ήταν μπροστά 54-52, το προβάδισμα της στις αρχές της τέταρτης περιόδου έφτασε στο +27 (97-70).

Στο εκτός έδρας 145-142 επί των Rockets στην παράταση έμεινε στα «ρηχά», αλλά απέναντι στους Magic επανήλθε δριμύτερος. Ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σημειώνοντας 40 πόντους με 8/12 τρίποντα, μοίρασε 7 ασίστ και πέτυχε το καθοριστικότερο καλάθι της αναμέτρησης προκειμένου το Brooklyn να επικρατήσει 117-115. Για να γίνει αυτό, νωρίτερα χρειάστηκε να σκοράρει 19 συνεχόμενους πόντους κάτι που φέτος δεν έχει κάνει κανένας άλλος παίκτης στο NBA.

Πριν ξεκινήσει το ρεσιτάλ του Russell στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, οι Nets έχαναν 52-33. Παρόλα αυτά παρέμειναν πίσω με διψήφια διαφορά (100-89) μέχρι το ξεκίνημα του τέταρτου. Με την βοήθεια του, κατάφεραν να περάσουν μπροστά 113-111 και όταν το Orlando ισοφάρισε, του έδωσε την χαριστική βολή. Ευστόχησε σε τρίποντο με 27 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη του παιχνιδιού κάνοντας το σκορ 116-113 και έτσι το Brooklyn έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

Για τον Russell αυτή ήταν η έβδομη φορά στα τελευταία εννιά παιχνίδια που ξεπερνάει τους 20 πόντους. Μέσα στον Ιανουάριο έχει 23.2 πόντους και 7.4 ασίστ ανά αγώνα, ενώ σουτάρει με 43.8% στα τρίποντα. Το γεγονός πως οι Nets έχουν επικρατήσει σε εφτά από αυτές τις αναμετρήσεις, είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη πως θα πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους 12 παίκτες που θα επιλεγούν από την Ανατολή για να παίξουν στο All Star Game.