Ο τίτλος διαβάζεται και ανάποδα: Ο Harry Kane τα έδωσε όλα στην Tottenham και ήρθε η ώρα να φύγει. Ο κορυφαίος επιθετικός της Premier League ζήτησε μεταγραφή από την ομάδα του θεωρώντας πολύ σωστά πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρωθεί η κοινή τους πορεία.

Μετά από 165 γκολ, τα οποία μπορεί να γίνουν περισσότερα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αφού ο Kane διεκδικεί μαζί με τον Mohamed Salah της Liverpool τον τίτλο του πρώτου σκόρερ (έχουν από 22 τέρματα), σε 240 εμφανίσεις στο Αγγλικό Πρωτάθλημα, αλλά κανέναν τίτλο, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στα 27 του αναζητά μια νέα πρόκληση. Γι’ αυτό πριν καν ολοκληρωθεί τυπικά η σεζόν ενημέρωσε την διοίκηση της Tottenham πως επιθυμεί να αλλάξει φανέλα και να παραμείνει στην Premier League ζητώντας η υπόθεση του να διευθετηθεί πριν από την έναρξη του Euro. Κοινώς μέσα στις επόμενες 20-25 μέρες να παραχωρηθεί σε μία εκ των Manchester City, Manchester United ή Chelsea οι οποίες ήδη βρίσκονται σε επαφή με τους εκπροσώπους του.

Λογικά το αίτημα του θα ικανοποιηθεί. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Tottenham δεν θα βρίσκεται στο Champions League και μετά από ενάμιση χρόνο χωρίς έσοδα από το νεόκτιστο γήπεδο της έχει ανάγκη από ρευστό. Φυσικά δεν πρόκειται να τον πουλήσει κοψοχρονιά και ζητάει παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό βέβαια που δύσκολα θα πάρει από κάποιον από τους ενδιαφερόμενους, όμως λύσεις υπάρχουν. Τα «σπιρούνια» μπαίνουν σε μια μεταβατική περίοδο, αναζητούν νέο προπονητή, χρειάζονται παίκτες και δεν διαθέτουν χρήματα για να ενισχυθούν, οπότε στο πακέτο για τον Kane αναμένεται να συμπεριληφθούν και έμψυχα ανταλλάγματα που θα ρίξουν την τιμή του σε φυσιολογικά για τα οικονομικά δεδομένα της πανδημίας επίπεδα.

Ο λόγος που ο Kane θέλει να φύγει είναι προφανής. Η Tottenham δεν καλύπτει πλέον τις φιλοδοξίες του. Είναι η ομάδα που τον ανέδειξε και η εξέλιξη του στον κορυφαίο επιθετικό των αγγλικών γηπέδων αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της καλύτερης περιόδου που έχει διανύσει τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά το πράγμα δεν πάει παραπέρα. Τα 21 γκολ που σημείωσε το 2015 του έδωσαν το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη της Premier League, με 25 γκολ το 2016 έφερε την Tottenham στην 3η θέση της βαθμολογίας και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος κάτι που συνέβη και το 2017 όταν σταμάτησε στα 29 τέρματα και τα «σπιρούνια» βρέθηκαν δεύτερα πίσω από την Chelsea, ενώ το 2018 τα 30 γκολ του τους έδωσαν πάλι την 3η θέση.

Η Tottenham είχε να τερματίσει 3η από το 1990 και 2η από το 1963 δηλαδή δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος. Πέρυσι και πρόπερσι οι τραυματισμοί κράτησαν τον Kane στα 17 και στα 18 γκολ αντίστοιχα και έτσι η ομάδα του έπεσε αρχικά στην 4η θέση του πρωταθλήματος το 2019 και στην 6η το 2020. Φέτος αναμένεται να βρεθεί μεταξύ 6ης και 8ης θέσης παρότι ο αρχηγός της έχει περάσει πια σε άλλο επίπεδο σαν παίκτης. Ο Kane δεν είναι απλά ο πρώτος σκόρερ της Premier League, αλλά και αυτός που έχει φτιάξει τα περισσότερα γκολ για τους συμπαίκτες του με 13. Κατά την διάρκεια της πορείας του στο White Hart Lane έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία της Premier League και το γεγονός πως από τους εφτά πρώτους της σχετικής λίστας είναι ο μόνος που δεν έχει πάρει πρωτάθλημα τα λέει όλα.

Το διεκδίκησε το 2016 και το 2017 χωρίς όμως να φτάσει ουσιαστικά κοντά στην κατάκτηση του, ενώ έχασε και τους τρεις τελικούς στους οποίους έφτασε στις άλλες διοργανώσεις. Η Tottenham ηττήθηκε 2-0 στον τελικό του League Cup από την Chelsea το 2015 και 1-0 φέτος από την Manchester City, ενώ το 2019 έχασε σε αυτόν του Champions League από την Liverpool 2-0. Εκεί έκλεισε και ο κύκλος της ομάδας που δημιούργησε ο Mauricio Pochettino με ηγέτη τον Kane. Ο διοικητικός ηγέτης των «σπιρουνιών», Daniel Levy, αρνήθηκε πεισματικά να τον παραχωρήσει και τότε και πέρυσι, όμως από τη στιγμή που δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει κινήσεις που θα βοηθούσαν τον Άγγλο επιθετικό να οδηγήσει την Tottenham σε επιτυχίες τώρα του το οφείλει.