Σε αυτό το σημείο της καριέρας του ο LeBron James θα γράφει συχνά ιστορία και φέτος το έχει κάνει ήδη δύο φορές. Μετά τον Dirk Nowitzki (31.187 πόντοι) πέρασε και τον Wilt Chamberlain (31.419 πόντοι) και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, έχοντας φτάσει τους 31.425 πόντους.

Οι Lakers έως τώρα δεν έχουν πορεία αντάξια των δικών του προδιαγραφών και έτσι μετά από κάθε παιχνίδι «βομβαρδιζόταν» από ερωτήσεις σχετικά με το πόση υπομονή μπορεί να κάνει και για τον αν έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του. Πρόσφατα δήλωσε πως έφτασε πολύ κοντά στο να «σπάσει», αλλά τόνισε ότι ήξερε από την αρχή πως έχουν τα πράγματα στο Los Angeles, οπότε αυτό που μπορεί να κάνει είναι να δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε όλους τους αγώνες.

Φυσικά τα λόγια του έγιναν πράξεις. Απέναντι στους Blazers μάλιστα έδειξε πως αν χρειαστεί θα κερδίσει ακόμα και μόνος του. Έτσι πραγματοποίησε την κορυφαία φετινή του εμφάνιση και οδήγησε τους Lakers, που επικράτησαν 126-117, στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους έχοντας 44 πόντους με 5/6 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 κοψίματα.

Στα μέσα της δεύτερης περιόδου έχαναν 45-32 οπότε ήταν η ώρα να πάρει μπροστά. Με 11 πόντους, τρία εύστοχα τρίποντα και 3 ασίστ από τα δικά του χέρια, μέχρι το ημίχρονο το -13 είχε γίνει +4 (59-55) και αυτή ήταν μόνο η αρχή. Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης πήρε ολοκληρωτικά την κατάσταση στα χέρια του σε άμυνα και επίθεση. Έκανε δύο εντυπωσιακά μπλοκ και στην απέναντι πλευρά του παρκέ ήταν ασταμάτητος, καθώς σκόραρε 28 πόντους.

Παρότι η διαφορά στις αρχές του τέταρτου δωδεκάλεπτου έφτασε τους 16 πόντους (105-89) ο James συνέχισε ακάθεκτος και ισοφάρισε τον Chamberlain όταν έκανε το σκορ 120-106. Εφόσον κέρδισε και φάουλ, ευστόχησε στην βολή και τον άφησε πίσω του βάζοντας «πλώρη» πια για την τέταρτη θέση η οποία ανήκει προς το παρόν στον Michael Jordan, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 32.292 πόντους. Λέμε προς το παρόν, αφού είναι θέμα χρόνου να περάσει και τον «Air». Με μόλις 867 πόντους να τους χωρίζουν, λογικά θα το κάνει κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν.