Οι Lakers φημίζονται για την γκλαμουριά τους καθότι ομάδα του Los Angeles και συνάμα του Hollywood και φροντίζουν συνεχώς ώστε πολλοί από τους μεγαλύτερους αστέρες του NBA να φοράνε την φανέλα τους. Εν όψει της επόμενης σεζόν όμως εμπλούτισαν με γνωστά ονόματα και τον πάγκο τους. Επέλεξαν τον Frank Vogel για αντικαταστάτη του Luke Walton και έφεραν για βοηθούς του τον Jason Kidd και τον Lionel Hollins, οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πρώτοι προπονητές οπουδήποτε αλλού.

Ο Vogel ύστερα από μια εξαιρετικά επιτυχημένη εξαετία με τους Pacers είχε ένα κακό πέρασμα από τους Magic και έτσι φέτος ήταν χωρίς δουλειά. Ανέλαβε την Indiana, στην οποία εργαζόταν ήδη ως βοηθός, τον Ιανουάριο του 2011 και εφόσον κατάφερε να την οδηγήσει στα playoffs για πρώτη φορά μετά το 2006, παρέμεινε ως πρώτος προπονητής μέχρι το 2016. Μάλιστα υπό τις οδηγίες του οι Pacers έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Ανατολής το 2013 και το 2014. Στο Orlando επίσης κλήθηκε να αναμορφώσει την ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Magic έσπευσαν να τον υπογράψουν με το που απολύθηκε από την Indiana, αλλά μετά από δύο σεζόν με 29 και 25 νίκες αντίστοιχα προχώρησαν πέρυσι στην απομάκρυνση του από τον πάγκο τους.

Στους Lakers πάλι, βρέθηκε χωρίς να το περιμένει κανείς. Δεν ήταν ανάμεσα στους βασικούς υποψηφίους, όμως χαρακτηρίστηκε ως ιδανικός για την θέση του προπονητή και προσλήφθηκε άμεσα. Κατά την παρουσίαση του δήλωσε πως έχει καταστρώσει ένα εξαιρετικό πλάνο που θα ταιριάζει γάντι στη νέα του ομάδα. Μπορεί να μην το ανέλυσε, αλλά οι παίκτες του, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, λένε πως το σχέδιο του είναι εντυπωσιακό.

Ένας από τους λόγους που ο Vogel πήρε τόσο γρήγορα την δουλειά, ήταν πως σε αντίθεση με άλλους προπονητές δεν είχε κανένα πρόβλημα να έχει για βοηθό του τον Kidd. Οι Lakers έθεσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση την παρουσία του στο τεχνικό επιτελείο, κάτι που προκαλεί εντύπωση είναι η αλήθεια. Το γιατί, εφόσον τον ήθελαν τόσο πολύ, δεν του έδωσαν την θέση του πρώτου προπονητή, είναι μια εύλογη απορία που προς το παρόν δεν έχει λυθεί.

Με το που ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης, ο Kidd ανέλαβε τους Nets και τους οδήγησε στον 2ο γύρο των playoffs το 2014, κάτι που είχε να συμβεί από το 2007 όταν ακόμα φορούσε την φανέλα τους. Βέβαια κατάλαβε γρήγορα πως το μέλλον τους προβλέπεται δυσοίωνο και την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στους Bucks. Υπό την καθοδήγηση του το Milwaukee ξεκίνησε μια πορεία που κορυφώθηκε φέτος εν τη απουσία του. Έβαλε τους Bucks στα playoffs το 2015 και το 2017, όμως πέρυσι η διοίκηση τους αποφάσισε πως θέλει κάτι περισσότερο και του έδειξε την πόρτα της εξόδου στα μέσα της σεζόν.

Το ότι φέτος καθόταν δεν μπορεί να πει κανείς πως του βγήκε σε κακό. Το όνομα του ήταν το πρώτο που ακούστηκε για την αντικατάσταση του Walton και μάλιστα αρκετά νωρίς. Πρώτος προπονητής μπορεί να μην έγινε, αλλά οι Lakers τον έκαναν τον πιο ακριβοπληρωμένο assistant coach στο NBA.

Δυνατά δίδυμα σε πάγκο έχουμε δει. Τόσο ιδιόμορφο όσο αυτό σίγουρα όχι και η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν προστέθηκε στο τιμ ο Hollins. Ο 65χρονος τεχνικός έχει να δουλέψει παραπάνω από μια τριετία, καθώς μετά την απόλυση του από τους Nets τον Ιανουάριο του 2016 δεν βρήκε ομάδα. Στο Brooklyn είχε αντικαταστήσει τον Kidd και για κακή του τύχη πήρε τη δουλειά όταν ξεκίνησε η καθοδική πορεία των Nets. Μπορεί το 2015 να τους έβαλε με τα χίλια ζόρια στα playoffs, αλλά την επόμενη σεζόν απολύθηκε μετά από 10 νίκες σε 37 αγώνες.

Νωρίτερα πάντως είχε «χτίσει» εξαιρετική φήμη ως προπονητής των Grizzlies. Ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου τους από την πρώτη κιόλας χρονιά (1996) που συμμετείχαν στο NBA και μετά από ένα πολύ σύντομα διάστημα, κατά το οποίο ήταν βοηθός του Scott Skiles στους Bucks, επέστρεψε στο Memphis για να γίνει πρώτος προπονητής. Επί των ημερών του οι Grizzlies βίωσαν την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους ξεκινώντας ένα σερί εφτά συνεχόμενων παρουσιών στα playoffs.

Οι τρεις πρώτες έγιναν με τον Hollins (είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία των Grizzlies με 214 νίκες στην regular season) στον πάγκο και την τελευταία χρονιά του στην ομάδα το Memphis έκανε την κορυφαία σεζόν που έχει κάνει ποτέ. Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 56-26 και στην postseason έφτασε μέχρι τους τελικούς της Δύσης για πρώτη και μοναδική μέχρι τώρα φορά στην ιστορία του. Επίσης το 2011 κατάφερε να περάσει τον πρώτο γύρο των playoffs για πρώτη φορά, αποκλείοντας τους Spurs, παρότι είχε τερματίσει 8ο στην Δύση.

Βάσει του βιογραφικού που έχει ο καθένας τους, οι Lakers είναι σαν να έχουν προσλάβει τρεις προπονητές. Ο Vogel έκανε θετική εντύπωση λόγω των δηλώσεων του, αλλά το τι ρόλο θα έχουν ο Kidd και ο Hollins δίπλα του δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιος συνδυασμός σε πάγκο ομάδας του NBA δεν πρέπει να έχει υπάρξει ξανά. Ποιος ξέρει; Ίσως επειδή οι Lakers έχουν σκοπό να προσελκύσουν παίκτες όπως ο Kyrie Irving και ο Anthony Davis για να πλαισιώσουν τον LeBron James να χρειάζονται ένα All-Star επιτελείο και έξω από το παρκέ.