Μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα με τους Golden State Warriors οι Houston Rockets έψαχναν να βρουν τι πήγε στραβά και η απάντηση ήρθε από τον James Harden που δήλωσε πως δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Γι’ αυτό στο δεύτερο παιχνίδι κατέφθασαν ενισχύσεις και η τριάδα των Eric Gordon, P.J. Tucker και Trevor Ariza ήταν αυτή που έκανε την διαφορά υπέρ της ομάδας του Mike D’Antoni.

Αυτοί οι τρεις έβαλαν τους 68 από τους 127 πόντους των Rockets έχοντας 12/18 τρίποντα και συνολικά 23/33 σουτ. Την βραδιά που το NBA ανακοίνωσε πως ο Gordon είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη, έδειξε γιατί το είχε πάρει πέρυσι και έκανε την κορυφαία εμφάνιση του στα φετινά playoffs πετυχαίνοντας 27 πόντους με 6/9 τρίποντα (η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην postseason) ερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Tucker εφόσον στην προηγούμενη αναμέτρηση διαπίστωσε πως δεν είναι εφικτό να σταματήσει τον Kevin Durant αφοσιώθηκε στην επίθεση και τα πήγε περίφημα, καθώς με τους 22 πόντους του έκανε ρεκόρ καριέρας στα playoffs έχοντας μάλιστα 5/6 τρίποντα. Από την άλλη ο Ariza δεν πήρε προσπάθειες πίσω από τα 7.25 μέτρα όπως το συνηθίζει και προτίμησε να “χτυπήσει” κοντά στο καλάθι όπου ήταν εξίσου αποτελεσματικός σταματώντας στους 19 πόντους.

Έτσι λοιπόν ο Harden και ο Chris Paul πήραν και με το παραπάνω την επιπλέον βοήθεια που χρειάζονταν και μάλιστα από την αρχή του αγώνα, αφού στο ημίχρονο οι συμπαίκτες τους είχαν ήδη σκοράρει 47 πόντους, ενώ στο πρώτο παιχνίδι είχαν σημειώσει συνολικά 42. Επίσης ήταν σαφώς πιο εύστοχοι, καθώς είχαν 17/26 σουτ (7/12 τρίποντα) σε αντίθεση με πριν δυο μέρες όταν σούταραν με 39% (17/44 σουτ – 6/21 τρίποντα).