Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των playoffs, ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα και πρόκριση στον τελικό! Αν μη τι άλλο η βραδιά των ημιτελικών του Final 4 της VTB League ανήκε εξ ολοκλήρου στον Alexey Shved.
Ο 29χρονος Ρώσος guard της Khimki συνεχίζει ακάθεκτος και μετά τα ρεκόρ που κατέρριψε φέτος στην Euroleague άρχισε να σπάει τα κοντέρ και εντός συνόρων. Η ολοκλήρωση της σεζόν στην μεγαλύτερη διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση τον βρήκε να έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους (740) και τα πιο πολλά τρίποντα (107) που έχει βάλει ποτέ ένας παίκτης σε μία αγωνιστική περίοδο και να κατέχει την καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα σε αγώνα των playoffs χάρη στους 36 πόντους (ατομικό ρεκόρ του στην Euroleague) που σημείωσε στον τέταρτο αγώνα της σειράς με την CSKA Moscow (σ.σ. τα οκτώ τρίποντα που έβαλε επίσης αποτελούν ρεκόρ).
Τώρα η ομάδα του θα την βρει και πάλι στον δρόμο της, καθώς αύριο (10/6) θα κοντραριστούν στον τελικό του Final 4 της VTB League για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για να ανανεώσουν το ραντεβού τους η Khimki έπρεπε να επικρατήσει στον δεύτερο ημιτελικό με 76-71 της Unics Kazan και ο Shved να κάνει την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην διοργάνωση. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους (ρεκόρ για παιχνίδι των playoffs), 6/15 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και κατά την διάρκεια της έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των playoffs.
Με το τρίποντο που έκανε το σκορ 33-28 υπέρ της ομάδας του στα μέσα της δεύτερης περιόδου έφτασε τους 18 πόντους στον αγώνα και συνολικά τους 527 στην postseason (πλέον έχει 545) ξεπερνώντας τον Milos Teodosic (526 πόντοι). Φυσικά συνέχισε να ταλαιπωρεί την Unics, αφού κάθε φορά που πλησίαζε στο σκορ, φρόντιζε να δίνει στην Khimki απόσταση ασφαλείας “χτυπώντας” πίσω από τα 6.75 μέτρα. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου της έδωσε διαφορά οκτώ πόντων (60-52) και στη συνέχεια με δύο συνεχόμενα τρίποντα ουσιαστικά σφράγισε την πρόκριση της ανεβάζοντας την στο +11 (69-58).
Βέβαια είχε προειδοποιήσει πως έχει άγριες διαθέσεις. Στην προηγούμενη φάση η Khimki είχε αποκλείσει την Lokomotiv Kuban χάρη σε δικούς του 33 πόντους (7/14 τρίποντα) τους οποίους συνόδευσε με 10 ασίστ. Η CSKA εφόσον είναι παθούσα ίσως να είναι πιο προετοιμασμένη να τον αντιμετωπίσει αυτή τη φορά.
Αφήστε μια απάντηση