Με την ανανέωση του συμβολαίου του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέστησε σαφές στους Milwaukee Bucks πως εκτιμάει απεριόριστα τα όσα του έχουν προσφέρει και από εδώ και πέρα είναι η σειρά τους να του ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.

Προτού επιστρέψει στις ΗΠΑ για την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν ο Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στην COSMOTE TV και από τα λεγόμενα του ήταν ξεκάθαρο πως το αν θα συνεχίσει να φοράει την φανέλα των Bucks μετά το 2021 δεν επρόκειτο να γίνει σίριαλ. Μάλιστα ακούγοντας τον να μιλάει για την έως τώρα πορεία του στο NBA μπορούσε κανείς εύκολα να διακρίνει πως όλα συνηγορούσαν στο ότι θα παραμείνει. Το 2013 το Milwaukee πίστεψε σε ένα 18χρονο παιδί που βρέθηκε στο νούμερο 15 του draft χωρίς να κουβαλάει μαζί του όχι προδιαγραφές MVP, αλλά ούτε καν μελλοντικού πρωταγωνιστή και όταν διαπίστωσε σε τι μπορεί να εξελιχτεί στήριξε επάνω του ολοκληρωτικά το μέλλον της ομάδας. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ο Γιάννης θα ευγνωμονεί τους Bucks σε όλη του την ζωή και το να κάνει το ίδιο ήταν το πλέον αναμενόμενο βάσει του χαρακτήρα του.

Όταν πήγε στο NBA δεν περνούσε καν από το μυαλό του πως στα 25 του θα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και δη δύο συνεχόμενες χρονιές. Οι Bucks του έδωσαν την ευκαιρία να φτάσει σε αυτό το επίπεδο και το σεβάστηκε απόλυτα όχι τόσο με την υπογραφή του στη νέα πενταετή συμφωνία τους, που θα του αποφέρει σχεδόν 230 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κυρίως με το πως διαχειρίστηκε την κατάσταση. Καμία φήμη όλο το καλοκαίρι για το τι έχει σκοπό να κάνει, συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια τους να ενισχυθούν αποκτώντας καλύτερους παίκτες και όταν ρωτήθηκε δημόσια προτού ξεκινήσει η προετοιμασία αν θα ανανεώσει πριν τη λήξη της προθεσμίας στις 21 Δεκεμβρίου απάντησε πως με το θέμα ασχολούνται ο ατζέντης του και οι άνθρωποι των Bucks γιατί ο ίδιος είναι απόλυτα επικεντρωμένος στο πως θα μπορέσει να τους βοηθήσει να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Άλλωστε όπως είπε και στην COSMOTE TV είναι ικανός να παίζει ακόμα και μέχρι τα 40 του προκειμένου να το πάρει, χωρίς να τον ενδιαφέρει εάν θα είναι ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος ή ο τέταρτος παίκτης της ομάδας. Ο Αντετοκούνμπο λοιπόν είναι αποφασισμένος να γίνει όσο καλύτερος μπορεί για να φτάσει στην κορυφή και θέλει να βρεθεί εκεί με τους Bucks. Γι’ αυτό όπως έκαναν και αυτοί με τον ίδιο πριν από εφτά χρόνια, τους εμπιστεύτηκε το μέλλον και πλέον οι ρόλοι τους αντιστρέφονται. Τώρα το Milwaukee είναι αυτό που θα πρέπει να ανταποδώσει στον Γιάννη την πίστη και την αφοσίωση κάνοντας τις απαραίτητες κινήσεις για να πετύχει μαζί του κάτι καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν.

Τόσο ο Γιάννης όσο και οι Bucks θα πρέπει να έχουν καταλάβει πια πως το να έχεις το καλύτερο ρεκόρ στο NBA στην κανονική περίοδο και να μην μπορείς να το αξιοποιήσεις στα playoffs είναι δώρο άδωρο. Ειδικά φέτος που ο ανταγωνισμός στην Ανατολή αναμένεται να αυξηθεί αρκετά, καθώς ακόμα και ομάδες όπως οι Atlanta Hawks, που ήταν από τις χειρότερες πέρυσι, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και έχουν βλέψεις για playoffs, τα πράγματα μπορεί να ζορίσουν από νωρίς. Την περασμένη σεζόν το Milwaukee δεν έχασε από καμία ομάδα της Ανατολής που δεν βρέθηκε στην postseason, όμως τα εφτά από τα εννιά χειρότερα ρεκόρ του NBA ανήκαν σε ομάδες της περιφέρειας του. Φυσικά πιο δύσκολη θα είναι λογικά και η μάχη για την κορυφή με τους Brooklyn Nets του Kevin Durant και του Kyrie Irving να φέρουν ήδη τον τίτλο του φαβορί και τους Philadelphia 76ers να «ορέγονται» τον James Harden για να μπουν κι αυτοί για τα καλά στο κόλπο.

Τα πιο πολλά δυνατά παιχνίδια δεν αποκλείεται βέβαια να τους προετοιμάσουν καλύτερα για τα playoffs, όπου πέρυσι και πρόπερσι ήταν σαν να έπεσαν από τα σύννεφα όταν αντιμετώπισαν τους Toronto Raptors οι οποίοι κατέκτησαν τον τίτλο το 2019 και τους Miami Heat που εκπροσώπησαν την Ανατολή στους τελικούς το 2020. Οι δύο αποκλεισμοί στους τελικούς της περιφέρειας και στον δεύτερο γύρο αντίστοιχα ήρθαν όχι ακριβώς με κάτω τα χέρια, αλλά με απογοητευτική εικόνα. Τόσο του Αντετοκούνμπο, όσο και του συνόλου. Έτσι φέτος θα πρέπει μάλλον να εστιάσουν περισσότερο στο πως θα είναι έτοιμοι για τα playoffs παρά στο πως θα βγουν πρώτοι στην κανονική περίοδο. Ο Γιάννης στο να κάνει επιτέλους την διαφορά και οι Bucks στο να τον στηρίξουν για να τους οδηγήσει παραπέρα.

Η απόκτηση του Jrue Holiday από τους New Orelans Pelicans είναι μεν αναβάθμιση, όμως στην θεωρεία τουλάχιστον δεν μοιάζει αρκετή για να φέρει το Milwaukee στο επίπεδο που επιθυμεί. Στην πράξη βέβαια αυτή η κίνηση ίσως να αποτελεί την αφετηρία μιας καλύτερης περιόδου γιατί, όπως τόνισε και ο Γιάννης ανακοινώνοντας την παραμονή του, η επόμενη πενταετία είναι αυτή που μετράει από εδώ και πέρα.