Για πρώτη φορά στην ιστορία όλες οι ομάδες που ανέβηκαν πέρυσι στις πέντε εθνικές κατηγορίες της Αγγλίας εξασφάλισαν την παραμονή τους. Μάλιστα η τελευταία από τις 16 (3 στην Premier League, 3 στην Championship, 4 στην League One, 2 στην League Two και 4 στην National League) ήταν η Huddersfield η οποία στο προτελευταίο της παιχνίδι της για την φετινή σεζόν πήρε ισοπαλία 1-1 από την Chelsea στο Stamford Bridge και έμεινε στην Premier League.

Στην μεγάλη κατηγορία λοιπόν θα συνεχίσουν επίσης την επόμενη σεζόν η Newcastle και η Brighton στέλνοντας στην Championship την Stoke City, την West Bromwich και μία εκ των Southampton ή Swansea. Εκεί θα συναντήσουν την Sheffield United, την Millwall και την Bolton οι οποίες ανέβηκαν πέρυσι από την League One στην οποία υποβιβάστηκαν η Sunderland, η Burton και η Barnsley.

Portsmouth, Plymouth, Doncaster και Blackpool προβιβάστηκαν την προηγούμενη σεζόν από την League Two όπου φέτος έπεσαν η Bury, η Milton Keynes Dons, η Northampton και η Oldham. Lincoln και Forest Green έμειναν, καθώς στην National League υποβιβάστηκαν η Chesterfield με την Barnet. Fylde, Ebbsfleet, Maidenhead και Halifax είναι οι τέσσερις νεοφώτιστες που παρέμειναν, ενώ η Guiseley, η Chester, η Torquay και η Woking αποχαιρέτησαν τις εθνικές κατηγορίες.