Τα πάνω κάτω έφερε στην εθνική ομάδα της Ισπανίας η χθεσινή (12/6) ανακοίνωση της συμφωνίας του Julen Lopetegui με την Real Madrid, καθώς η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού τεχνικού μόλις μια μέρα πριν από την έναρξη του World Cup.

Πριν από δύο εβδομάδες ο 51χρονος Ισπανός είχε επεκτείνει την συμφωνία του με την Ομοσπονδία της χώρας του προκειμένου να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής ομάδας μέχρι το 2020, όμως η αιφνίδια παραίτηση του Zinedine Zidane ανάγκασε την Real να απευθυνθεί σε αυτόν για να καλύψει το πόστο του προπονητή της. Έτσι λοιπόν η “βασίλισσα” τρεις μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι της Ισπανίας για το World Cup (αντιμετωπίζει την Πορτογαλία την Παρασκευή 15 Ιουνίου) ανακοίνωσε πως ο Lopetegui θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της μετά την διοργάνωση και έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας η οποία συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για σήμερα (13/6) το πρωί.

Εκεί ο Πρόεδρος της, Luis Rubiales, γνωστοποίησε την απόλυση του Lopetegui και εξήγησε και τους λόγους: “Ο Julen ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την παρουσία μας σε αυτό το World Cup, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον απαλλάξουμε από τα καθήκοντα του. Οι διαπραγματεύσεις του με την Real Madrid έγιναν χωρίς να ενημερωθεί η Ομοσπονδία και μάθαμε για την συμφωνία μόλις πέντε λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση της. Όπως καταλαβαίνεται αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε”.

Με μπροστάρη τον αρχηγό, Sergio Ramos, οι παίκτες της Ισπανίας στην συνάντηση που είχαν με τον Rubiales ζήτησαν την παραμονή του Lopetegui και επέμειναν να μην απολυθεί, όμως τώρα θα τεθούν υπό τις οδηγίες του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού του οποίου το όνομα προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό. Τα ισπανική μέσα ενημέρωσης εικάζουν πως την θέση θα πάρει ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδα, Fernando Hierro, που αν τελικά δεν θελήσει να κάτσει στον πάγκο θα την δώσει στον προπονητή της εθνικής Ισπανίας Under 21, Albert Celades.