Το 2002 και το 2003 ο Peja Stojakovic είχε κερδίσει τον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Game του NBA μετά από δύο συγκλονιστικές μονομαχίες με τον Wesley Person που κρίθηκαν στην παράταση.
Στην 4η σεζόν του στο NBA ο Stojakovic έχοντας μέσο όρο 21.2 πόντους με την φανέλα των Sacramento Kings, οι οποίοι το 2002 είχαν το καλύτερο ρεκόρ (61-21) στην κανονική περίοδο, έγινε για πρώτη φορά All-Star και σουτάροντας με 41.6% πίσω από την γραμμή του τριπόντου κλήθηκε να πάρει μέρος ξανά στον σχετικό διαγωνισμό. Το 2001 στην Washington είχε χάσει στον τελικό από τον Ray Allen. Μετά τους 19 πόντους που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο (ο Allen είχε 20) σταμάτησε στους 17 και ο τότε shooting guard των Milwaukee Bucks έφτασε τους 19 ευστοχώντας στα 10 από τα τελευταία 11 τρίποντα του (σ.σ. την τριάδα του τελικού είχε συμπληρώσει ο Dirk Nowitzki που έμεινε στους 10 πόντους).
Στην Philadelphia που φιλοξένησε το All-Star Game το 2002 ο Peja θα είχε την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς. Εκτός από αυτούς τους δύο στον διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμα ο Steve Smith των San Antonio Spurs, ο Paul Pierce των Boston Celtics, ο Mike Miller των Orlando Magic, ο Quentin Richardson των Los Angeles Clippers, ο Steve Nash των Dallas Mavericks και ο Wesley Person των Cleveland Cavaliers. Ο Allen δεν ήταν σε φόρμα και έτσι έμεινε εκτός τελικού, αφού οι 14 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί. Ο Stojakovic ήταν ο πρώτος που σούταρε και έθεσε τον πήχη ψηλά με 20 πόντους βάζοντας όλες τις δίχρωμες μπάλες που έδιναν δύο πόντους, αμέσως μετά ο Person «τράβηξε» 21 και στον τελικό τους ακολούθησε ο Nash με 15 αφήνοντας έξω εκτός από τον Allen και τον Richardson που είχε κι αυτός 14.
Ο Καναδός μπήκε δυνατά και έφτασε τους 18 πόντους, αλλά ο Stojakovic ευστόχησε στα τελευταία πέντε σουτ του και βάζοντας την 5η δίχρωμη μπάλα τον πέρασε για ένα πόντο (19) και τον έβγαλε εκτός συναγωνισμού. Ο Person ως ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στον πρώτο γύρο σούταρε τρίτος κατά σειρά και παρότι έφτασε με 16 στις τελευταίες πέντε μπάλες σταμάτησε στους 19 αστοχώντας στην 5η δίχρωμη που θα του έδινε τη νίκη. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού ο νικητής θα κρινόταν μετά από παράταση. Αντί για ένα λεπτό οι δύο φιναλίστ είχαν στην διάθεση τους μόνο 24 δευτερόλεπτα για να βάλουν όσα περισσότερα τρίποντα μπορέσουν και οι 9 πόντοι του Peja του χάρισαν τη νίκη, αφού ο Person ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με τέσσερα συνεχόμενα άστοχα σουτ και έμεινε στους 5.
Το ραντεβού τους ανανεώθηκε για το 2003 στην Atlanta. Αυτή τη φορά ο Person εκπροσωπούσε τους Memphis Grizzlies και οι υπόλοιποι επίδοξοι ανταγωνιστές του Stojakovic, που ήταν πάλι All-Star, ήταν ο Antoine Walker των Boston Celtics, ο David Wesley των New Orleans Hornets, o Pat Garrity των Orlando Magic και ο Brent Barry των Seattle SuperSonics. Ο Peja στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 19 πόντους όσους και ο Barry που έβαλε τα πέντε από τα τελευταία έξι σουτ του βρίσκοντας στόχο και με τις δύο τελευταίες δίχρωμες μπάλες. Ο Person (μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν ήταν ο παίκτης με το υψηλότερο ποσοστό στα τρίποντα στο NBA) πάλι δεν ήταν ζεστός και πέρασε οριακά (14-13) τον Garrity ευστοχώντας στα δύο τελευταία τρίποντα του με την 5η δίχρωμη μπάλα να τον στέλνει στον τελικό.
Εκεί όμως πήρε μπροστά για τα καλά. Σούταρε πρώτος και ολοκληρώνοντας την προσπάθεια του με 8/9 τρίποντα έφτασε τους 20 πόντους. Ο Stojakovic ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και φτάνοντας στις τελευταίες πέντε μπάλες με 18 πόντους φαινόταν πως θα τον περνούσε, αλλά έμεινε στους 20. Παρότι ο Barry ήξερε ποιο σκορ πρέπει να ξεπεράσει για να πάρει τη νίκη ήταν άστοχος στην αρχή και τελείωσε με 17 πόντους. Έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο διαγωνισμός τριπόντων του All-Star Game οδηγήθηκε σε παράσταση προκειμένου να αναδειχτεί ο νικητής και μάλιστα με τους ίδιους διεκδικητές. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά υπήρξε μπέρδεμα με τους κανονισμούς. Αντί για 24 δευτερόλεπτα ο χρόνος θα παρέμενε στο ένα λεπτό, αλλά οι παίκτες και ο υπεύθυνος για την χρονομέτρηση τους δεν είχαν ενημερωθεί.
Ο Stojakovic άρχισε πρώτος και σούταρε όσο πιο γρήγορα μπορούσε νομίζοντας πως έχει μόνο 24 δευτερόλεπτα στην διάθεση του. Όταν συμπληρώθηκαν ακούστηκε η κόρνα της λήξης με αποτέλεσμα να σταματήσει, όμως οι διοργανωτές του φώναξαν πως πρέπει να συνεχίσει και έχοντας βγει εκτός ρυθμού κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 12 πόντους. Τελικά αποφασίστηκε πως το δίκαιο ήταν να επαναλάβει την προσπάθεια του υπό κανονικές συνθήκες μετά τον Person που αν και ξεκίνησε καλά σταμάτησε στους 16 πόντους. Ο Peja δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και αφού έβαλε τα τέσσερα από τα πέντε πρώτα σουτ συν την δίχρωμη μπάλα κέρδισε πριν καν φτάσει στις τελευταίες πέντε μαζεύοντας 22 πόντους.
Το 2004 στο Los Angeles ο Stojakovic πήγε ως το απόλυτο φαβορί για το 3/3 το οποίο έχουν κάνει μόνο ο Larry Bird (1986, 1987, 1988) και ο Craig Hodges (1990, 1991, 1992) μέχρι σήμερα. Εκείνη η σεζόν ήταν η κορυφαία της καριέρας του, καθώς είχε μέσο όρο 24.2 πόντους, ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα (240) στο NBA και είχε γίνε All-Star για 3η συνεχόμενη χρονιά. Στον διαγωνισμό τριπόντων όμως έπεσε θύμα έκπληξης. Σούταρε τελευταίος κατά σειρά και πέρασε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση (21 πόντοι) του πρώτου γύρου, αλλά στην συνέχεια έπαθε αφλογιστία.
Ο Voshon Lenard (Denver Nuggets) ήταν τρίτος στον πρώτο με 18 πόντους και βάζοντας την τελευταία δίχρωμη μπάλα έπιασε το ίδιο σκορ, ο Kyle Korver (Philadelphia 76ers) μετά τους 19 πόντους έμεινε στους 15 και ο Peja στην 3η και στην 4η πεντάδα ευστόχησε μόνο σε τρία σουτ φτάνοντας στην τελευταία με 12 πόντους. Εάν έβαζε και τις πέντε μπάλες θα ισοφάριζε τον Lenard και θα είχαμε ξανά παράταση. Ευστόχησε στα πρώτα τέσσερα τρίποντα και χάνοντας το τελευταίο σουτ με την δίχρωμη μπάλα έδωσε τέλος σε ένα σερί συναρπαστικών μονομαχιών.
Αφήστε μια απάντηση